ΚΟΣΜΟΣ

Το «Κατηγορώ» της Μπανόν για τον Στρος Καν

Το «Κατηγορώ» της Μπανόν για τον Στρος Καν
«Ο χορός των υποκριτών» τιτλοφορείται το βιβλίο της Τριστάν Μπανόν, στο οποίο η Γαλλίδα δημοσιογράφος καταγράφει...

«Ο χορός των υποκριτών» τιτλοφορείται το βιβλίο της Τριστάν Μπανόν, στο οποίο η Γαλλίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας καταγράφει τη δική της εκδοχή για την απόπειρα βιασμού από τον Ντομινίκ Στρος Καν.

Η διήγησή της περιλαμβάνει επίσης τι ήταν αυτό που την οδήγησε να προσφύγει στην δικαιοσύνη κατά του πρώην γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) τον Ιούλιο.

Το βιβλίο θα βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων στις 13 Οκτωβρίου σε μια πρώτη έκδοση 40.000 αντιτύπων.

Ο εκδοτικός οίκος Diable Vauvert το χαρακτήρισε ως το «Κατηγορώ» μιας πληγωμένης γυναίκας.

Ήδη από τον Φεβρουάριο του 2007, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης, είχε κατηγορήσει τον Στρος Καν για άσκηση σεξουαλικής βίας εναντίον της το 2003.

Η μαρτυρία αυτή ήρθε ξανά στην επιφάνεια στις 15 Μαΐου, όταν «έπεσε η βόμβα» με την υπόθεση Στρος Καν στις ΗΠΑ, όπου ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ κατηγορείτο για απόπειρα βιασμού μιας καμαριέρας σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.

«'Η Υπόθεση' είναι μόνον για μια ζωή που πέταξαν στα σκουπίδια. Μόνον η ζωή μου που την κατέστρεψαν όπως σχίζουν ένα κακό σχέδιο», γράφει η Μπανόν στο βιβλίο της.

Η 32χρονη Γαλλίδα έχει συγγράψει –μεταξύ άλλων- τρία μυθιστορήματα, τα οποία έχει εμπνευστεί σε μεγάλο βαθμό από τη ζωή της.