ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό σε εκκλησία στο Τέξας

Μακελειό σε εκκλησία στο Τέξας

Με αίμα βάφτηκε λειτουργία σε εκκλησία στο Τέξας - Τουλάχιστον 27 νεκροί από τα πυρά ενόπλου - Σε συναγερμό οι αρχές - Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Ένοπλος άνοιξε πυρ αδιακρίτως μέσα σε εκκλησία Βαπτιστών στο Sutherland Springs κατά τη διάρκεια της πρωινής λειτουργίας, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, εκείνη την ώρα στην εκκλησία υπήρχαν περίπου 50 άτομα.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι οι νεκροί είναι 27, αλλά υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί. Τουλάχιστον 24 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά του δράστη.

Εκπρόσωπος του Connaly Memorial Medical Center, στην κοντινή πόλη Φλόρεσβιλ, δήλωσε στο Fox News ότι το νοσοκομείο έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό τραυματιών μετά την επίθεση.

Ο σερίφης Joe Tackitt επιβεβαίωσε το περιστατικό και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν «θύματα και δεκάδες τραυματίες». Σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις της αστυνομίας ο δράστης είναι νεκρός και αυτή τη στιγμή η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Προς το παρόν δεν έχουν διευκρινιστεί τα κίνητρα του μακελάρη με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για έναν και μοναδικό δράστη. Η ομοσπονδιακή υπηρεσία εξετάζει ωστόσο κι άλλα σενάρια.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο άνδρας που φορούσε στρατιωτική στολή μπήκε γύρω στις 11.30 (τοπική ώρα) στην εκκλησία και άρχισε να πυροβολεί. Μάλιστα, κάποιοι ανέφεραν ότι ακούστηκαν περισσότεροι από 20 πυροβολισμοί.

Τραμπ: Επιβλέπω την κατάσταση από την Ιαπωνία

"Ο Θεός ας είναι μαζί με τους ανθρώπους του Σάδερλαντ Σπρινγκς, Τέξας. Το FBI και η αστυνομία βρίσκονται επί τόπου. Επιβλέπω την κατάσταση από την Ιαπωνία", είναι η πρώτη αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ στην επίθεση στο Τέξας μέσω του Twitter.

Σχετικές ειδήσεις