ΚΟΣΜΟΣ

Paradise Papers: Όλη η λίστα με τους πολιτικούς και τους παίκτες των offshore

Paradise Papers: Όλη η λίστα με τους πολιτικούς και τους παίκτες των offshore

Paradise papers | Ειδήσεις: Όλη η λίστα με τα ονόματα 127 πολιτικών από 47 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 14 πρώην ή νυν ηγετών κρατών - Ενάμιση χρόνο μετά τη δημοσίευση των Panama Papers, ένα νέο σκάνδαλο παγκόσμιας εμβέλειας τα Paradise Papers, έρχεται να ταράξει τα νερά.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ - ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΡΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΒΓΑΛΑΝ 8 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ

Τα 13,4 εκατομμύρια εμπιστευτικά έγγραφα αποκαλύπτουν τις μυστικές «υπεράκτιες ζωές».

Μεταξύ των πολιτικών που εντοπίστηκαν στα αρχεία της διαρροής είναι και ο Willbor Ross, υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ. Στα στοιχεία εντοπίζονται επίσης βασιλείς, όπως η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ της Μεγάλης Βρετανίας ή και pop star όπως η Μαντόνα και ο Μπόνο. Επίσης σκιαγραφούνται οι στρατηγικές φοροαποφυγής που ακολουθούν πολυεθνικές όπως η Apple, η Nike και άλλες.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα τα έγγραφα ελήφθησαν από τη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, η οποία μοιράστηκε τα στοιχεία με τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) και ένα δίκτυο περισσότερων από 380 δημοσιογράφων σε 67 χώρες. Στην Ελλάδα οι έρευνες δημοσιεύονται αποκλειστικά από την 24 MEDIA και την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, που είχαν πρόσβαση στα δεδομένα της διαρροής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ PARADISE PAPERS ΕΔΩ

Τα αρχεία που προέρχονται από την δικηγορική εταιρεία Appleby και τις θυγατρικές της σε γνωστά υπεράκτια κέντρα μυστικότητας ανέρχονται σε σχεδόν 7 εκατομμύρια και σε αυτά περιλαμβάνονται μηνύματα email, συμβάσεις δανειοδότησης, τραπεζικές δηλώσεις και άλλα στοιχεία που αφορούν τουλάχιστον 25.000 offshore εταιρείες οι οποίες συνδέονται ή συνδέονταν με ανθρώπους από 180 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Στα στοιχεία της Appleby εντοπίζονται λεπτομέρειες που αποκαλύπτουν τους εσωτερικούς μηχανισμούς του σκιώδους συστήματος των offshore. Από τον πάροχο υπεράκτιων υπηρεσιών Asiaciti Trust προέρχονται 500.000 έγγραφα. Σχεδόν 6,5 εκατομμύρια έγγραφα προέρχονται από 19 δικαιοδοσίες μυστικότητας – από τις Νήσους Μάρσαλ, την Αντίγκουα και Μπαρμπούντα και την Λαμπουάν έως τα Κέιμαν, τις Νήσους Κουκ, την Μάλτα και τον Λίβανο.

PARADISE 2

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΣΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Τα έγγραφα της Appleby καλύπτουν διάστημα περίπου 70 ετών, από το 1950 έως το 2016. Τα κράτη με τα οποία συνδέονται οι πελάτες της Appleby περιλαμβάνουν τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Βερμούδες, τις Νήσους Κέιμαν, το Χόνκγ Κόνγκ, την Κίνα, τον Καναδά, τη Νήσο του Μαν.

paradise 1