ΚΟΣΜΟΣ

Πουτζντεμόν: Μου φέρονται λες και είμαι παιδεραστής (vid)

Πουτζντεμόν: Μου φέρονται λες και είμαι παιδεραστής (vid)

Ο Κάρλες Πουτζντεμόν και τέσσερις υπουργοί του κατηγορούνται από τις Δικαστικές Αρχές της Ισπανίας για απόπειρα πραξικοπήματος και κατάχρηση κρατικών κονδυλίων.

«Μου φέρονται λες και είμαι παιδεραστής ή κατά συρροή δολοφόνος», υποστήριξε στη διάρκεια συνέντευξης του στο Sky News ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Καταλονίας.

«Το να σου φέρονται σαν να είσαι εγκληματίας, έμπορος ναρκωτικών, παιδόφιλος ή κατά συρροή δολοφόνος νομίζω ότι είναι μια μορφή κακοποίησης. Αυτό δεν είναι πολιτική, είναι κατάχρηση των δικαστηρίων στο πλαίσιο της πολιτικής. Πρόκειται για απειλή προς το πρόσωπό μου γιατί το έγκλημα για το οποίο με κατηγορούν μπορεί να επιφέρει 30 χρόνια φυλάκιση. Είναι τρελό. Αυτό δεν είναι δικαιοσύνη, είναι εκδίκηση», τόνισε ο Πουτζντεμόν.

«Δεν είμαι επαναστάσης. Δεν έχω το πνεύμα του επαναστάτη ούτε την επιθυμία να γίνω ένας. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ πειθαρχημένο. Θέλω απλώς να φέρω εις πέρας αυτό που ενέκρινε το κοινοβούλιό μου», συμπλήρωσε ο
Καταλανός ηγέτης.«Αυτό είναι κάτι πολύ φυσιολογικό και καθόλου επαναστατικό. Είναι πολύ άβολο για εμένα να έχω τον ρόλο του "επαναστάτη" και δεν θέλω να τον υποδυθώ».

«Η ισπανική κυβέρνηση έχει καταφέρει ένα πλήγμα στη δημοκρατία προσπαθώντας να σταματήσει την ανεξαρτησία επειδή, μέσω της δημοκρατίας - που είναι το μόνο πράγμα στο οποίο πιστεύουμε - η αλήθεια είναι αυταπόδεικτη. Πρέπει λοιπόν να επαναφέρουμε τη δημοκρατία που έχει πληγεί από το ισπανικό κράτος», συμπλήρωσε.

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη!

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων