Ισπανία: Περισσότεροι από 250 πρόσφυγες και μετανάστες διασώθηκαν στη Μεσόγειο

Ισπανία: Περισσότεροι από 250 πρόσφυγες και μετανάστες διασώθηκαν στη Μεσόγειο

Είχαν επιβιβαστεί σε πέντε αυτοσχέδιες βάρκες

Περισσότεροι από 250 πρόσφυγες και μετανάστες, που επιχείρησαν να διαπλεύσουν τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μαρόκου και Ισπανίας έχοντας επιβιβαστεί σε πέντε αυτοσχέδιες βάρκες, διασώθηκαν σήμερα από τις αρμόδιες ισπανικές Αρχές, έγινε γνωστό από τη Δημόσια Αρχή για την ασφάλεια στη θάλασσα.

«Διασώσαμε 251 ανθρώπους, από πέντε αυτοσχέδιες βάρκες, όλες έπλεαν στη θάλασσα του Αλμποράν» επιβεβαίωσαν στο Twitter οι Αρχές.
Μεταξύ των διασωθέντων βρίσκονται γυναίκες και παιδιά, επισήμανε ένας εκπρόσωπος τύπου της Αρχής για την ασφάλεια στη θάλασσα χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Από τον Ιανουάριο, 15.428 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φθάσει στην Ισπανία διά της θαλάσσιας οδού και 155 έχουν πεθάνει κατά τη διάρκεια του διάπλου, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό της 6ης Νοεμβρίου που έδωσε στη δημοσιότητα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Ο ΔΟΜ υπολογίζει επίσης ότι συνολικά 2.925 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν χάσει την ζωή τους σε ολόκληρη τη Μεσόγειο από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Βάσει του απολογισμού αυτού που δημοσιεύεται στον ιστότοπο του ΔΟΜ, 154.609 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στην Ευρώπη διά της θαλάσσιας οδού από τον Ιανουάριο.