ΚΟΣΜΟΣ

Παντρεύτηκε η 85χρονη Δούκισσα της Άλμπα

Παντρεύτηκε η 85χρονη Δούκισσα της Άλμπα
Για τρίτη φορά ντύθηκε «νυφούλα» η 85χρονη Δούκισσα της Άλμπα, η Ισπανίδα αριστοκράτισσα που απαρνήθηκε τα πλούτη...

Για τρίτη φορά ντύθηκε «νυφούλα» η 85χρονη Δούκισσα της Άλμπα, η Ισπανίδα αριστοκράτισσα που απαρνήθηκε τα πλούτη για την αγάπη του κατά 24 χρόνια μικρότερού της, Αλφόνσο Ντίεζ Καραμπάντες.

Η 85χρονη Μαρία ντελ Ροζάριο Καγιετάνα Αλφόνσα Βικτόρια Γιουτζένια Φρανσίσκα Φιτσ - Τζέιμς Στιούαρτ ι ντε Σίλβα, είχε παραδώσει την τεράστια περιουσία της στα παιδιά της, τον Αύγουστο, όταν πήρε την απόφαση να παντρευτεί τον κοινό θνητό, δημόσιο υπάλληλο Αλφόνσο Ντίεζ, γεγονός που προκάλεσε σάλο στην Ισπανία.

Η Δούκισσα της Άλμπα επιβεβαίωσε τη φήμη της ως μια από τις πιο φανταχτερές – τόσο σε πλούτη όσο και σε συμπεριφορά- γυναίκες της Ισπανίας, καθώς η γαμήλια τελετή πραγματοποιήθηκε σε ένα παλάτι του 15ου αιώνα στη Σεβίλλη. Επίσης, πέταξε κατά το έθιμο την ανθοδέσμη της στο πλήθος και χόρεψε το παραδοσιακό φλαμένκο ξυπόλητη!

«Σχεδίαζα να παντρευτώ, ήμασταν και οι δυο ενθουσιασμένοι με την ιδέα. Έκανα ένα βήμα πίσω για τα παιδιά μου, παρόλα αυτά διαπίστωσα ότι είναι περίπλοκη η κατάσταση», είχε δηλώσει η Δούκισσα, πριν από το γάμο.

Ωστόσο, τα παιδιά της συνεχίζουν να διατηρούν επιφυλάξεις για τις αγαθές προθέσεις του γαμπρού, παρά το γεγονός ότι η περιουσία έχει περάσει πια στα χέρια τους.

Ο γάμος της γυναίκας που κρατά το ρεκόρ Γκίνες για τους περισσότερους τίτλους προσώπου εν ζωή (έχει ανακηρυχθεί 19 φορές κόμισσα και 23 φορές μαρκησία) χαρακτηρίστηκε από τους New York Times ως το πιο «σημαντικό κοινωνικό γεγονός στην Ισπανία μετά το τέλος της μοναρχίας και το πέρασμα στη βασιλευόμενη δημοκρατία».