ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Η κίνηση της βασίλισσας Ελισάβετ που «πρόδωσε» το διάδοχο του θρόνου (vid)

Βρετανία: Η κίνηση της βασίλισσας Ελισάβετ που «πρόδωσε» το διάδοχο του θρόνου (vid)

Σε περίοδο μετάβασης βρίσκεται ο πρίγκιπας Κάρολος για να πάρει τη θέση της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ, στο θρόνο,όπως αναφέρει βρετανικό δημοσίευμα

Ο πρίγκιπας Κάρολος ανέλαβε καθήκον που εκτελούσε -επί δεκαετίες- η βασίλισσα Ελισάβετ. Πρόκειται για την κατάθεση στεφάνου κατά την «Remembrance Sunday», ημέρα μνήμης τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου για τους στρατιώτες και τις γυναίκες που χάθηκαν στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους.

Σύμφωνα με την βρετανική «Daily Star» η βασίλισσα συγκινήθηκε, βλέποντας τον Κάρολο να κάνει το πρώτο του «βήμα» για να αναλάβει τον θρόνο.

Ο Judi James, αναλυτής της γλώσσας του σώματος, ανέλυσε τα «σημάδια» που δείχνουν ότι μέσα σε μια… νύχτα, ο πρίγκιπας Κάρολος άφησε πίσω του το άγχος του και απέκτησε «τον αέρα του άνδρα που είναι έτοιμος να κάνει το καθήκον του».

«Για τον Κάρολο, ήταν μια στιγμή ορόσημο. Υπήρχαν σημάδια στη γλώσσα του σώματος που μας έδειξαν τι είδους βασιλιάς θα γίνει», τόνισε.

Και συνέχισε: «Η στάση του και το σαγόνι του έδειχναν αποφασιστικότητα, που ενισχυόταν από την παντελή έλλειψη άγχους. Το γεγονός ότι δεν έσφιγγε τα δόντια του και δεν προέταξε τον θώρακά του δείχνουν μετριοφροσύνη και όχι ματαιοδοξία».

«Είχε τον αέρα του άνδρα που θα κάνει το καθήκον του όταν έρθει η στιγμή», πρόσθεσε ο ίδιος.

Δείτε το βίντεο από την κατάθεση στεφάνου:

Πηγή φωτογραφίας: Reuters

Σχετικές ειδήσεις