ΚΟΣΜΟΣ

Λουτρό αίματος στην Αίγυπτο: Ένοπλοι σκότωσαν 235 αθώους την ώρα που προσεύχονταν

Λουτρό αίματος στην Αίγυπτο: Ένοπλοι σκότωσαν 235 αθώους την ώρα που προσεύχονταν

Ένοπλοι χτύπησαν με βόμβα και πυροβόλα όπλα ισλαμικό τέμενος στην επαρχία του Βόρειου Σινά της Αιγύπτου την Παρασκευή (24/11), με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 235 άνθρωποι.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι το τέμενος Αλ Ράουντα, στην πόλη Μπιρ Αλ Αμπέντ, κοντά στην Αλ Αρίς, δέχθηκε την επίθεση την ώρα της προσευχής. Η τοπική αστυνομία δήλωσε ότι άνδρες επάνω σε οχήματα 4x4 άνοιξαν πυρ κατά των πιστών.

Πρόκειται για την πλέον πολύνεκρη επίθεση των τζιχαντιστών, ορισμένοι εκ των οποίων ανήκουν το τοπικό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους, στην περιοχή.

Φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν δεκάδες αιμόφυρτα θύματα της επίθεσης μέσα στο τέμενος, ενώ τουλάχιστον 125 φέρονται να είναι οι τραυματίες.

Όπως φαίνεται στόχος ήταν υποστηρικτές των αρχών ασφαλείας, οι οποίοι προσεύχονταν μέσα στο τέμενος.

Στο συγκεκριμένο τζαμί συγκεντρώνονται συνήθως και λεγόμενοι «Σούφι», οπαδοί του ισλαμικού μυστικισμού, τους οποίους οι τζιχαντιστές θεωρούν αιρετικούς.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι έχει συσκέψεις με αξιωματούχους ασφαλείας της χώρας, ενώ έχει ήδη κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος.

Παρά το γεγονός πως καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, οι περισσότεροι θεωρούν ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται η λεγόμενη «Επαρχία του Σινά», αιγυπτιακό τμήμα του Ισλαμικού Κράτους.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις για την πολύνεκρη επίθεση

Δείτε φωτογραφίες στη photo gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις