ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα και ο πρωθυπουργός της Βικτώρια

Αυστραλία: Υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα και ο πρωθυπουργός της Βικτώρια

Ο Πρωθυπουργός της πολιτείας Βικτώρια της Αυστραλίας Daniel Andrews ένωσε τη φωνή του με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γ. Πατούλη, για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης της Αυστραλίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και πλήθος κόσμου συμμετείχαν στην εκδήλωση, για την παρουσίαση πιστού αντιγράφου τμήματος της ζωφόρου του Παρθενώνα που τοποθετήθηκε στην είσοδο του κτιρίου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, η οποία συμπλήρωσε 120 χρόνια από την ίδρυσή της.

daniel andrews



Στην εκδήλωση ο Πρωθυπουργός της Πολιτείας Βικτώρια της Αυστραλίας Daniel Andrews ένωσε τη φωνή του με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη, για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Ειδικότερα ο Πρωθυπουργός της πολιτείας Βικτώρια της Αυστραλίας Daniel Andrews δήλωσε: «Ζητάμε την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην πατρίδα τους και θα συνεργαστούμε μαζί σας για να βοηθήσουμε την Ελλάδα στο δίκαιο αίτημά της. Απαιτούμε την αποκατάσταση της αδικίας που έγινε εις βάρος της χώρας σας».

Από την πλευρά του ο Γ. Πατούλης, πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ τόνισε τα εξής: «Δίνουμε μάχη για να επιστρέψουνε τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην πατρίδα τους, στην Αθήνα. Ενώνουμε τη φωνή μας, με τους φιλέλληνες ανά τον κόσμο, για το μεγάλο αυτό εθνικό σκοπό. Βρήκαμε ισχυρούς συμμάχους στα μέλη της κυβέρνησης της Αυστραλίας, μιας χώρας στην οποία η μεγάλη ελληνική κοινότητα κρατά ζωντανό το πνεύμα του ελληνισμού».

Σε ανάλογο πλαίσιο ήταν οι δηλώσεις και άλλων αξιωματούχων της κυβέρνησης της Αυστραλίας όπως του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Βικτώρια Hon Matthew Guy και του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Michael Sukkar που διαβεβαίωσαν ότι θα στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση συνέπεσε με το Συνέδριο για τον Τουρισμό Υγείας, στην Ελλάδα που διοργανώνουν το Διεθνές Κέντρο Τουρισμού Υγείας και το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Ελλήνων Γιατρών, σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο Μελβούρνης, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2017.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων