ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Νεκροί 11 «τρομοκράτες» στη διάρκεια επιδρομής

Αίγυπτος: Νεκροί 11 «τρομοκράτες» στη διάρκεια επιδρομής

Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 11 «τρομοκρατικά στοιχεία» σε ανταλλαγή πυρών κοντά στο Σινά, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών, μερικές ημέρες αφότου περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση εναντίον τεμένους στο Βόρειο Σινά.

Η ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε στη διάρκεια επιδρομής εναντίον ενός κρησφυγέτου μαχητών στην επαρχία της Ισμαηλίας που συνορεύει με το Σινά, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η περιοχή χρησιμοποιούνταν από μαχητές για να εκπαιδεύονται και να αποθηκεύουν όπλα και επιμελητειακό εξοπλισμό για επιθέσεις στο Βόρειο Σινά.

Έξι ύποπτοι μαχητές συνελήφθησαν στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, που περιλάμβαναν επίσης μια επιδρομή σε άλλο κρησφύγετο μαχητών στη 10η του Ραμαντάν, μια περιοχή λίγο έξω από το Κάιρο.

Στη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών δεν συνδέονται άμεσα οι μαχητές, που ήταν στόχοι των επιχειρήσεων, με την επίθεση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο τέμενος στο Βόρειο Σινά.

Σχετικές ειδήσεις