ΚΟΣΜΟΣ

Μπερλουσκόνι: « 'Φόρτσα γκόμενα' θα ονομάσω το κόμμα μου»

Μπερλουσκόνι: « 'Φόρτσα γκόμενα' θα ονομάσω το κόμμα μου»
Την καρδιά των Ιταλών «στόχευε» ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι όταν δήλωνε ότι θα αλλάξει το όνομα του κόμματός του σε «Φόρτσα γκόμενα»...

Την καρδιά των Ιταλών «στόχευε» ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι όταν δήλωνε ότι θα αλλάξει το όνομα του κόμματός του σε «Φόρτσα γκόμενα» (Forza gnocca), όμως αυτό που κατάφερε ήταν να συγκεντρώσει τα ειρωνικά πυρά του ιταλικού Τύπου.

«Θα αλλάξουμε την ονομασία του Κόμματος της Ελευθερίας γιατί δεν είναι στην καρδιά του κόσμου. Γίνονται δεκτές προτάσεις» είπε. «Μου λένε ότι η ονομασία που θα είχε τη μεγαλύτερη επιτυχία είναι 'Φόρτσα γκόμενα' [Forza Gnocca]», ήταν τα ακριβή του λόγια.

Γυναίκες- μέλη του κόμματός του έκαναν λόγο για «εκφράσεις χυδαίες και προσβλητικές».

«Είναι ίσως το μόνο κόμμα που πραγματικά είχε ο Μπερλουσκόνι, το μόνο που δεν έχει ανάγκη να ιδρύσει γιατί μόνο αυτό το κόμμα είναι οργανωμένο» δήλωσε από την πλευρά της η πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Ρόζι Μπίντι.

Παρόλα αυτά, ο Ιταλός πρωθυπουργός δεν κατάφερε να αποπροσανατολίσει από τη φημολογία περί κινδύνου στους δεσμούς της κυβέρνησης και επιχείρησε να πείσει ότι πνέει ούριος άνεμος στις σχέσεις του με τον υπουργό Οικονομικών, Τζούλιο Τρεμόντι.

Μιλώντας στην έδρα της ιταλικής βουλής, ο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι «τον κάνουν να γελά οι εικασίες για παραιτήσεις και νέας κυβερνήσεις», ενώ απέδωσε σε «παραμύθια» τη σύγκρουσή του με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών.