ΚΟΣΜΟΣ

Αυτοκτονία Σλόμπονταν Πράλγιακ: Τι δήλωσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (Vid)

Αυτοκτονία Σλόμπονταν Πράλγιακ: Τι δήλωσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (Vid)

Ο Κροάτης της Βοσνίας Σλόμπονταν Πράλγιακ πέθανε σε νοσοκομείο της Χάγης αφού «ήπιε κάποιο υγρό» κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης της απόφασης του δικαστηρίου σε δεύτερο βαθμό, σήμερα, (29/11) στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία, έγινε γνωστό από έναν εκπρόσωπο τύπου του ΔΠΔ.

«Ένας από τους έξι κατηγορουμένους στη δίκη (…) απεβίωσε σήμερα στο νοσοκομείο HMC της Χάγης, όπου μεταφέρθηκε αφού ήπιε «κάποιο υγρό στην αίθουσα της δίκης».

«Σύντομα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε» δήλωσε ο Νενάντ Γκολτσέβσκι, εκπρόσωπος τύπου του δικαστηρίου.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς δήλωσε σήμερα ότι η «ενέργεια» του Πράλγιακ, ο οποίος δηλητηριάστηκε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη του, αποτυπώνει «τη βαθιά ηθική αδικία» που διαπράττει το δικαστήριο της Χάγης.

nintchdbpict000369881437

«Η ενέργειά του -της οποίας όλοι μας γίναμε μάρτυρες σήμερα- αποτυπώνει κυρίως τη βαθιά ηθική αδικία προς τους έξι Κροάτες της Βοσνίας» η καταδίκη των οποίων επικυρώθηκε σε δεύτερο βαθμό από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την Πρώην Γιουγκοσλαβία, όπως επίσης και «σε βάρος του λαού της Κροατίας» τόνισε ο Πλένκοβιτς κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε.

Ο ίδιος εξέφρασε τα «ειλικρινή του συλλυπητήρια» στην οικογένεια του Πράλγιακ, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών για την κατηγορία της εθνοκάθαρσης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ - ΣΟΚ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΙΝΕΙ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters