«Πόλεμος» Ρωσίας – ΗΠΑ για τη διαπίστευση του Russia Today

«Πόλεμος» Ρωσίας – ΗΠΑ για τη διαπίστευση του Russia Today

Η απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου να αναιρέσει τη διαπίστευση του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου RT (Russia Today) στο Κογκρέσο προκάλεσε την αντίδραση του Κρεμλίνου, το οποίο έσπευσε μέσω του εκπρόσωπου του Ντμίτρι Πεσκόφ να την χαρακτηρίσει παραβίαση της ελευθερίας του λόγου και της ελευθερίας του Tύπου αλλά και «μη φιλική πράξη που προκαλεί απογοήτευση».

«Ελπίζουμε –είπε ο Πεσκόφ- ότι αυτή η ατυχής περίοδος στην αμερικανική ιστορία αργά ή γρήγορα θα τελειώσει εντούτοις με την αποκατάσταση των δημοκρατικών ελευθεριών».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι η «κατάσταση είναι άσχημη» και «δεν χρειάζεται να είναι κανείς μάντης για να προβλέψει ότι θα υπάρξει μια αρκετά φορτισμένη συναισθηματικά απάντηση από την ρωσική βουλή σε σχέση με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι «το ζήτημα δεν είναι τα αντίμετρα», αλλά το ότι «τέτοιου είδους εχθρικές και μη δημοκρατικές αποφάσεις και πρωτοβουλίες είναι αδύνατο να μην απαντηθούν μέσα σε μια τέτοια κατάσταση».

Ωστόσο ο ίδιος ο Πεσκόφ απέφυγε να προσδιορίσει τι είδους απαντήσεις θα ακολουθήσουν από μέρους της Ρωσίας σ αυτήν περίπτωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters