ΚΟΣΜΟΣ

Στη φυλακή δεκατετράχρονος για έξι γραμμάρια χασίς

Στη φυλακή δεκατετράχρονος για έξι γραμμάρια χασίς
Με περίπου έξι γραμμάρια χασίς στην τσέπη συνελήφθη στο Μπαλί ένας 14χρονος Αυστραλός...

Με περίπου έξι γραμμάρια χασίς στην τσέπη συνελήφθη στο Μπαλί ένας 14χρονος Αυστραλός.

Ο έφηβος βρισκόταν σε διακοπές με τους γονείς του και, όπως είπε, είχε αγοράσει το χασίς από έναν ντόπιο, ο οποίος του είχε παραπονεθεί ότι δεν έχει φάει για μέρες. Το ποσό της συναλλαγής ήταν περίπου 28 δολάρια.

Ο έφηβος κρατείται σε αστυνομικό τμήμα και είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Σε απόγνωση βρίσκονται και οι γονείς του, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιτύχουν την αποφυλάκισή του.

Οι αυστραλιανές αρχές έχουν επέμβει μέχρι το σημείο που τους επιτρέπεται, ο δε υπουργός Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι έχει δώσει εντολή στον πρέσβη της Ινδονησίας να θέσει το θέμα στην κορυφή των προτεραιοτήτων του.

Αν, ο ανήλικος κριθεί ένοχος διακίνησης ή χρήσης ναρκωτικών, ενδέχεται να καταδικαστεί σε φυλάκιση από δύο μέχρι έξι ετών.

Στο Ντενπασάρ, στην Ινδονησία, δεν υπάρχει ιδιαίτερη αντιμετώπιση των ανηλίκων ούτε σε επίπεδο δικαιοσύνης, ούτε σε επίπεδο σωφρονιστικού συστήματος. Δικάζονται στα κανονικά δικαστήρια και κλείνονται στα ίδια κελιά με τους ενήλικες.

Θύελλα αντιδράσεων πάντως έχει προκαλέσει το γεγονός ότι τα ΜΜΕ στην Αυστραλία δημοσιοποίησαν το όνομα του εφήβου, αν και αυτό απαγορεύεται από το νόμο.