ΚΟΣΜΟΣ

Τι αποκάλυψε ο πρώην επικεφαλής της Ferrari F1 για τον Μίκαελ Σουμάχερ

Τι αποκάλυψε ο πρώην επικεφαλής της Ferrari F1 για τον Μίκαελ Σουμάχερ

Ο πρώην επικεφαλής της Ferrari F1, Ζαν Τοντ αποκάλυψε πως «Ο Μίκαελ αγωνίζεται ακόμη».

Ο Τοντ, που πλέον είναι Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινητοβιομηχανίας (FIA), δήλωσε για τον επτά φορές πρωταθλητή της F1: «Μας λείπεις Μίκαελ. Είναι εκεί, ακόμη αγωνίζεται. Ο αγώνας συνεχίζεται. Ο Μίκαελ είναι πολύ ιδιαίτερος, κάποιος πολύ ιδιαίτερος για το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Είναι ιδιαίτερος για μένα, είναι φίλος».

Η Σαμπίν Κεμ, η μάνατζέρ του, πρόσθεσε: «Όλοι ξέρουμε πως ο Μίκαελ θα έπρεπε να είναι εδώ σήμερα και είμαι βέβαιη πως θα το λάτρευε. Είχε πάντα τον απόλυτο σεβασμό για όλους όσους βρίσκονται εδώ, θα ένιωθε μεγάλη τιμή. Αυτό που έκανε τον Μίκαελ τόσο ξεχωριστό, αυτό που τον έκανε τόσο πετυχημένο, ήταν η αγάπη του για το άθλημα. Κι αυτό συνδέει όλους εδώ».

Ο Σουμάχερ τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις τον Δεκέμβριο του 2013.

Οι γιατροί είχαν πει τότε πως αν δεν φορούσε κράνος, θα είχε πεθάνει.

Μετά το ατύχημα, μπήκε σε τεχνητό κώμα για έξι μήνες ενώ υποβλήθηκε σε χειρουργικές επεμβάσεις για τη αφαίρεση θρόμβων από τον εγκέφαλό του. Νοσηλεύεται στο σπίτι του και παρακολουθείται από μια μεγάλη ομάδα γιατρών.

Πηγή φωτογραφίας: AP

Σχετικές ειδήσεις