ΚΟΣΜΟΣ

Λοχίας του τουρκικού στρατού σκότωσε στρατιώτη επειδή μιλούσε στο κινητό

Λοχίας του τουρκικού στρατού σκότωσε στρατιώτη επειδή μιλούσε στο κινητό

Ένας Tούρκος στρατιώτης που υπηρετούσε την θητεία του στην επαρχία του Μαρμαρά πέθανε στις 29 Νοεμβρίου ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο επί 54 ημέρες μετά από τα τραύματα που του επέφερε ανώτερός του χτυπώντας τον με το κράνος.

Ο νεαρός άντρας δέχτηκε την επίθεση όταν ο υπαξιωματικός τον είδε να μιλάει με την μητέρα του στο κινητό. Σύμφωνα με την στρατιωτική νομοθεσία της Τουρκίας απαγορεύεται στους στρατιώτες να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα ενώ υπηρετούν την θητεία τους.

Ο μόνος αυτόπτης μάρτυρας του γεγονότος, ένας άλλος στρατιώτης δήλωσε πως ενώ πήγαινε να πλύνει τα χέρια του άκουσε τον Κιλίτς απλά να λέει ένα «ωχ». «Όταν γύρισα είδα τον Κιλίτς να είναι πεσμένος στο έδαφος και τον Χαντσί με ένα κράνος στο χέρι» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το βράδυ ο Κιλίτς αισθάνθηκε πονοκέφαλο και όταν αυτός δεν υποχωρούσε, κάλεσαν ασθενοφόρο.

Ο Κιλίτς πέθανε από αποπληξία 54 ημέρες μετά ενώ ήταν σε κώμα. Την ίδια ημέρα ο Χάντσι συνελήφθη. Στην κατάθεσή του ισχυρίστηκε πως δεν χτύπησε το θύμα με το κράνος αλλά απλά του έτριψε με το κράνος το κεφάλι. Σύμφωνα με μαρτυρίες όμως πριν μερικούς μήνες φέρεται να είχε χτυπήσει με ένα ραβδί άλλους στρατιώτες.

Πηγή: Hurriyet

Ρoή Ειδήσεων