ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη βόμβας στη «καρδιά» της Νέας Υόρκης - Πληροφορίες για τραυματίες (pics&vids)

Έκρηξη βόμβας στη «καρδιά» της Νέας Υόρκης - Πληροφορίες για τραυματίες (pics&vids)

Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε στο κέντρο του Μανχάταν και συγκεκριμένα σε σταθμό λεωφορείων - Πληροφορίες για τραυματισμένους πολίτες - Στα χέρια της Αστυνομίας ύποπτος

Οι πληροφορίες ήταν αρχικά συγχεχυμένες ως προς το πού σημειώθηκε η έκρηξη, με άλλες πηγές να κάνουν λόγο για σταθμό λεωφορείου και άλλες για σταθμό του Μετρό.

Η Αστυνομία της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι έχει γίνει αναφορά για «έκρηξη αγνώστου προελεύσεως», στην 42η Οδό και την 8η Λεωφόρο.

Η πρώτη ανακοίνωση της Αστυνομίας:

nea yorkh

Τρεις γραμμές του Μετρό εκκενώθηκαν ενώ έγινε έκκληση να μην κυκλοφορούν οι πολίτες στη συγκεκριμένη περιοχή.

Τελικά, όπως επιβεβαίωσαν τόσο η Αστυνομία της αμερικανικής πόλης όσο και ο δήμαρχός της, η έκρηξη σημειώθηκε σε σταθμό λεωφορείου στο Μανχάταν και συγκεκριμένα στο Port Authority Bus Terminal, δίπλα στη Λιμενική Αρχή της Νέας Υόρκης και κοντά στην πλατεία Times. Η έκρηξη πιστεύεται ότι σημειώθηκε σε υπόγειο διάδρομο του σταθμού, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξυπηρετώντας περισσότερα από 65 εκατομμύρια πολίτες το χρόνο.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr, στην αρχή του άρθρου

Η Αστυνομία της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι ένας ύποπτος έχει συλληφθεί αλλά δεν ανέφερε το είδος του μηχανισμού που προκάλεσε την έκρηξη.

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ανέφεραν πως σημειώθηκαν τραυματισμοί αλλά δεν έχει γίνει γνωστό αν είναι σοβαρή η κατάστασή των τραυματιών. Το τηλεοπτικό δίκτυο WPIX μετέδωσε ότι ένας άνδρας που έφερε «ενδεχομένως έναν δεύτερο μηχανισμό» συνελήφθη σε σήραγγα του μετρό.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης:

Σύμφωνα με άλλα Μέσα, η έκρηξη δεν ήταν μεγάλης έκτασης και προήλθε από αυτοσχέδιο μηχανισμό που βρισκόταν μέσα σε σωλήνα, ο οποίος και εξερράγη πριν φτάσει ο δράστης στο σημείο όπου ήθελε να τον αφήσει.

Λίγη ώρα αργότερα, το Μετρό επανήλθε στην κανονική του λειτουργία.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη ενημερωθεί και παρακολουθεί το περιστατικό, ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

nea yorkh3

New York'tan gelen ilk görüntülerde polis ekiplerinin ve ambulansların olay yerinde bulunduğu görülüyor. #NewYork #Manhattan pic.twitter.com/YsEOBfiGsB

— MEDYAHABER.COM (@medyahabercom) December 11, 2017

Πηγή φωτογραφιών, βίντεο: Twitter

Σχετικές ειδήσεις