Τραγωδία με συντριβή ελικοπτέρου στην Ονδούρα: Νεκρή η αδερφή του προέδρου και πέντε ακόμη άτομα

Τραγωδία με συντριβή ελικοπτέρου στην Ονδούρα: Νεκρή η αδερφή του προέδρου και πέντε ακόμη άτομα

Τραγικό θάνατο βρήκαν το Σάββατο (16/12) έξι συνολικά άτομα που επέβαιναν σε ελικόπτερο που συνετρίβη στην Ονδούρα.

 

Μεταξύ των θυμάτων είναι και η αδελφή και σύμβουλος του προέδρου της χώρας  της Ονδούρας, Ίλντα Ερνάντες.

Η 51χρονη Ίλντα Ερνάντες ήταν στενή συνεργάτιδα του προέδρου, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με μια σοβαρή πολιτική κρίση στη χώρα μετά τις προεδρικές εκλογές της 26ης Νοεμβρίου, των οποίων η έκβαση δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει. Είχε διατελέσει προηγουμένως επικεφαλής της γενικής γραμματείας επικοινωνίας της κυβέρνησης της Ονδούρας.

Δύο αναγνωριστικά ελικόπτερα στάλθηκαν να χτενίσουν την περιοχή πάνω από την οποία θα πετούσε με βάση το σχέδιο πτήσης το αγνοούμενο ελικόπτερο Eurocopter AS350, που αναχώρησε από το διεθνές αεροδρόμιο Toncontín στην Τεγκουσιγκάλπα με προορισμό την Κομαγιάγουα, 80 χιλιόμετρα βορειοδυτικά, αλλά εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών χρειάστηκε τελικά να αναπτυχθούν χερσαίες ομάδες έρευνας, ανέφερε ο στρατός της Ονδούρας στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου «εντοπίστηκαν» και «δεν βρέθηκε κανένας επιζών», σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην οποία προστέθηκε ότι διεξάγεται έρευνα για το δυστύχημα.

Μια πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, επιβεβαίωσε την πληροφορία: «Οι έξι άνθρωποι που επέβαιναν στο ελικόπτερο, συμπεριλαμβανομένης της Ίλντας Ερνάντες, βρέθηκαν νεκροί».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ