Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για τη δολοφονία της φοιτήτριας: Το μαχαίρι, η βότκα και τα άλλα κορίτσια

Δεν έχει τέλος η φρίκη - Συνεχίζουν…

Σεισμός: Διπλή σεισμική δόνηση στο Βόρειο Αιγαίο (pics)

Σεισμός τώρα: Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών…

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Ποιοι θα πληρωθούν στις 14 Δεκεμβρίου

Περίπου 1.300.000 αιτήσεις εχουν υποβληθεί έως τώρα…

Καιρός: Θα χιονίσει σήμερα και στα ορεινά της Αττικής. Η ανάλυση του Τάσου Αρνιακού (video)

Καιρός: Ολες οι λεπτομέρειες για τη ραγδαία επιδείνωση…

Τέλη κυκλοφορίας 2019 - gsis.gr: Αναρτήθηκαν στο TAXIS - Δείτε πόσα θα πληρώσετε ΕΔΩ

Τέλη κυκλοφορίας 2019 - Όλες οι ειδήσεις:…

Τραμπ: Οι ΗΠΑ «δεν έχουν άλλη επιλογή» από το να αντιμετωπίσουν την πρόκληση της Β. Κορέας

Τραμπ: Οι ΗΠΑ «δεν έχουν άλλη επιλογή» από το να αντιμετωπίσουν την πρόκληση της Β. Κορέας

Ο Ντόναλντ Τραμπ, παρουσιάζοντας τη Δευτέρα (18/12) τη νέα αμυντική στρατηγική των ΗΠΑ, τόνισε ότι η Ουάσιγκτον πρέπει να αντιμετωπίσει την πρόκληση που θέτουν τα πυρηνικά και πυραυλικά προγράμματα της Βόρειας Κορέας.

Σε μια ομιλία του που κάλυψε μια ευρεία σειρά θεμάτων, ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι η νέα στρατηγική ασφάλειας, που αντικατοπτρίζει τις προτεραιότητες του στο πλαίσιο της πολιτικής «Πρώτα η Αμερική», αντιμετωπίζει για πρώτη φορά την οικονομική ασφάλεια και θα περιλαμβάνει μια πλήρη ανοικοδόμηση των υποδομών καθώς και την ανέγερση ενός τείχους κατά μήκος των νότιων συνόρων των ΗΠΑ.

Όπως υπογράμμισε, η νέα στρατηγική θα τερματίσει τα υποχρεωτικά όρια αμυντικών δαπανών, χωρίς να αναφέρει αν έχει διαβουλευτεί με μέλη του Κογκρέσου για ένα πιθανό νομοσχέδιο για τον τερματισμό αυτών των ορίων που είχαν επιβληθεί στο νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό του 2013.

«Αναγνωρίζουμε ότι η αδυναμία είναι ο πιο σίγουρος δρόμος προς τον πόλεμο και η ανυπέρβλητη δύναμη είναι το πιο σίγουρο μέσο άμυνας», τόνισε, επισημαίνοντας ότι για αυτό το λόγο θα καταργηθεί το όριο αμυντικών δαπανών.

Στο έγγραφο της στρατηγικής εθνικής ασφάλειας τονίζεται ότι η Κίνα και η Ρωσία δρουν εις βάρος των συμφερόντων των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι: «η Κίνα και η Ρωσία θέλουν να δημιουργήσουν έναν κόσμο που βρίσκεται σε αντίθεση με τις αξίες και τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών», υπογραμμίζεται, σε έναν ασυνήθιστα έντονο τόνο. Η Κίνα κατηγορείται ότι θέλει να ωθήσει τις ΗΠΑ εκτός της περιοχής του Ινδο-Ειρηνικού και τη Ρωσία ότι επιχειρεί να αποκαταστήσει το καθεστώς της υπερδύναμης.

«Έχουμε απέναντί μας αντίπαλες δυνάμεις, την Ρωσία και την Κίνα που επιδιώκουν να επηρεάσουν την αμερικανική επιρροή, τις αξίες και πλούτο», δήλωσε ο Τραμπ. «Θα προσπαθήσουμε να οικοδομήσουμε μια σημαντική συνεργασία με αυτές και με άλλες χώρες, αλλά με έναν τρόπο που θα προστατεύει πάντα το εθνικό μας συμφέρον», πρόσθεσε.

Στο έγγραφο γίνεται λόγος ότι η Ρωσία παρεμβαίνει σε εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις χωρών παγκοσμίως, χωρίς όμως να κατηγορείται η Μόσχα για ανάμειξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος ανέφερε επίσης στην ομιλία του ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν το Πακιστάν να λάβει αποφασιστική δράση για να βοηθήσει στην μάχη ενάντια στον εξτρεμισμό.