Θλίψη: Πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός Γιώργος Παπαζήσης

Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Παπαζήσης. Ο αγαπημένος…

Ζακ Κωστόπουλος: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο κοσμηματοπώλης

Μόλις λίγα λεπτά διήρκεσε η παρουσία του…

Καιρός: Προειδοποίηση Αρναούτογλου για θυελλώδεις βοριάδες

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού σε όλη τη…

Δημοσκόπηση Newsbomb.gr: Βαθμολογήστε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Διαδικτυακή δημοσκόπηση: Ας μιλήσουμε για το τι πιστεύετε…

Φωτιά Μάτι: Πόρισμα-κόλαφος του πραγματογνώμονα για τη φονική πυρκαγιά

Στην έκθεση του πραγματογνώμονα που είχε οριστεί…

Ερντογάν: Πρέπει να αυξήσουμε τους φίλους μας και να περιορίσουμε τους εχθρούς μας

Ερντογάν: Πρέπει να αυξήσουμε τους φίλους μας και να περιορίσουμε τους εχθρούς μας

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle εξέφρασε την ελπίδα για βελτίωση των σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Γερμανία έπειτα από ένα χρόνο έντασης μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας.

«Οπωσδήποτε επιθυμούμε καλές σχέσεις με την Ε.Ε. και τις ευρωπαϊκές χώρες» δήλωσε ο Ερντογάν επιστρέφοντας από τετραήμερο ταξίδι στο Σουδάν, το Τσαντ και την Τυνησία.

«Υπάρχει μια έκφραση που επαναλαμβάνω: πρέπει να περιορίσουμε τους εχθρούς μας και να αυξήσουμε τους φίλους μας» τόνισε.

«Δεν έχουμε πρόβλημα με τη Γερμανία, την Ολλανδία ή το Βέλγιο. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, οι ηγέτες αυτών των χωρών είναι παλιοί φίλοι μου» προσέθεσε. Όπως επισήμανε, υπήρξαν προβλήματα με την Ολλανδία, τη Γερμανία και το Βέλγιο, αλλά «οι πρόσφατες συνομιλίες μας ήταν πολύ καλές».

«Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της Ιερουσαλήμ, ήθελα την υποστήριξή τους, έχουν την ίδια γραμμή με εμάς» δήλωσε ο Ερντογάν, αναφερόμενος στην αντίθεση που εξέφρασαν έναντι της απόφασης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Δήλωσε ακόμη ότι τηλεφώνησε πρόσφατα στον Γερμανό πρόεδρο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ για να τον ευχαριστήσει.

Ο Ερντογάν άφησε να εννοηθεί ότι η στάση της Ε.Ε. για το ζήτημα της Ιερουσαλήμ θα μπορούσε να συμβάλει στη βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να μεταβεί στη Γαλλία, χωρίς να προβεί σε περαιτέρω διευκρινίσεις. Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, «το Παρίσι δεν απογοήτευσε την Τουρκία στο ζήτημα της Ιερουσαλήμ».

Μια συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, ο οποίος επίσης επέκρινε την απόφαση των ΗΠΑ, θα μπορούσε επίσης να εξετασθεί, σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο.

ΑΠΕ, DW