ΚΟΣΜΟΣ

Βίαιες συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας (pics)

Βίαιες συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας (pics)

Πετροπόλεμος εναντίον πραγματικών πυρών.

Ένας 20χρονος Παλαιστίνιος, ο οποίος υπέκυψε το Σάββατο (30/12/2017) στα τραύματά του στη Λωρίδα της Γάζας, έγινε το 13ο θύμα του ισραηλινού στρατού, από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι βίαιες διαδηλώσεις κατά της απόφασης των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν μονομερώς την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, στις 6 Δεκεμβρίου 2017.

Ο νεαρός έφερε σοβαρά τραύματα από σφαίρες, που δέχθηκε όταν Ισραηλινοί στρατιώτες έβαλαν με πραγματικά πυρά εναντίων διαδηλωτών στη διάρκεια επεισοδίων, την Παρασκευή (29/12/2017).

Στις χθεσινές διαδηλώσεις τραυματίστηκαν 56 Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Σαράντα άνθρωποι τραυματίστηκαν από πραγματικά πυρά του ισραηλινού στρατού σε συγκρούσεις σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας κατά μήκος του φράχτη που χωρίζει το Ισραήλ από τον παλαιστινιακό θύλακα. Τρεις από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας Άσραφ αλ Κόντρα. Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, οι συγκρούσεις είχαν αποτέλεσμα 16 τραυματίες, έξι από πραγματικά πυρά και δέκα από πλαστικές σφαίρες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Δείτε τις φωτογραφίες στην gallery του Newsbomb.gr

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters, φωτογραφίες: EPA)

Σχετικές ειδήσεις