ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί στο Ντένβερ των ΗΠΑ – Ένας αστυνομικός νεκρός και έξι τραυματίες (Vids)

Πυροβολισμοί στο Ντένβερ των ΗΠΑ – Ένας αστυνομικός νεκρός και έξι τραυματίες (Vids)

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και άλλοι έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα, όταν οι αρχές επενέβησαν σε μια «οικογενειακή διένεξη» σε ένα διαμέρισμα στα προάστια του Ντένβερ, στο Κολοράντο.

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν τον δράστη που είχε ανοίξει πυρ μέσα από το διαμέρισμά του, στο Χάιλαντς Παρκ, μια συνοικία που απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα από το κέντρο του Ντένβερ.

faV wBEX

Από τους έξι τραυματίες, οι δύο είναι πολίτες και οι υπόλοιποι τέσσερις αστυνομικοί. Όλοι τους μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής. Οι τρεις φέρουν μόνο ελαφρά τραύματα.

denver shooting



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συλλυπήθηκε μέσω του Twitter την οικογένεια του αστυνομικού που έχασε τη ζωή του.

Οι αστυνομικοί κλήθηκαν στο Χάιλαντς Παρκ το πρωί, όταν οι αρχές ενημερώθηκαν για τους πυροβολισμούς που ακούγονταν από το διαμέρισμα. Σήμανε συναγερμός σε όλη τη συνοικία και οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να μην βγαίνουν στον δρόμο και να απομακρυνθούν από τα παράθυρα των σπιτιών τους.

Το Χάιλαντς Παρκ βρίσκεται σε μια περιοχή όπου τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί πολλές πολύνεκρες τραγωδίες: το λύκειο Κολουμπάιν, όπου σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι το 1999 και ο κινηματογράφος του Ορόρα, όπου έχασαν τη ζωή τους άλλοι 12, απέχουν περίπου μισή ώρα με το αυτοκίνητο.

Σχετικές ειδήσεις