ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στους δρόμους του Λονδίνου: Τέσσερις δολοφονίες με μαχαίρι τη νύχτα της πρωτοχρονιάς

Τρόμος στους δρόμους του Λονδίνου: Τέσσερις δολοφονίες με μαχαίρι τη νύχτα της πρωτοχρονιάς

Τέσσερις νέοι άνθρωποι δολοφονήθηκαν με μαχαίρι τη νύχτα της πρωτοχρονιάς στο Λονδίνο, ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιαρντ εν μέσω νέας αναζωπύρωσης των επιθέσεων με μαχαίρι στη βρετανική πρωτεύουσα.

Οι τέσσερις δολοφονίες, που δεν έχουν όπως φαίνεται σχέση μεταξύ τους, έγιναν στο βόρειο, το ανατολικό και νότιο Λονδίνο», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Τα θύματα είναι άνδρες ηλικίας 17, 18 και 20 ετών. Ενας πέμπτος άνδρας, ηλικίας επίσης 20 ετών, έπεσε θύμα επίθεσης με μαχαίρι και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Πέντε άνδρες έχουν προσαχθεί στο πλαίσιο μίας από τις έρευνες που διεξάγει η Σκότλαντ Γιαρντ.

map stab 011jan18 1187178

Οι τέσσερις δολοφονίες έγιναν σε κατοικημένες περιοχές της πόλης, λιγότερο ή περισσότερο πολυσύχναστες, αλλά πάντως στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων για την πρωτοχρονιά που συγκέντρωσαν περισσότερα από 100.000 ανθρώπους στις όχθες του Τάμεση για να παρακολουθήσουν τα πυροτεχνήματα.

Αν και η βρετανική πρωτεύουσα υπήρξε στόχος τεσσάρων τρομοκρατικών επιθέσεων το 2017, αυτήν την πρωτοχρονιά η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν μικρότερη.

london stab 1 1187182

Ανάμεσα στον Απρίλιο 2016 και τον Μάρτιο 2017, η αστυνομία κατέγραψε περί τις 12.100 επιθέσεις με μαχαίρι στο Λονδίνο που προκάλεσαν τον τραυματισμό 4.400 ανθρώπων. Οι στατιστικές βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο τους για την τελευταία πενταετία.

Ανάμεσα στις αρχές του 2017 και τις 22 Δεκεμβρίου οι επιθέσεις με μαχαίρι στο Λονδίνο προκάλεσαν τον θάνατο 77 ανθρώπων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Σκότλαντ Γιαρντ.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι επιθέσεις δεν συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα, αλλά αφορούν μεμονωμένα άτομα που είναι οπλισμένα με μαχαίρι για λόγους ασφαλείας ή για «μαγκιά».

Το φαινόμενο αφορά κυρίως ανηλίκους, που είναι όλο και περισσότεροι που κυκλοφορούν έχοντας μαζί τους μαχαίρι.

Απέναντι σε αυτήν την μάστιγα, ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν ξεκίνησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκστρατεία που απευθύνεται στους νέους με τίτλο: «Το Λονδίνο σας χρειάζεται ζωντανούς: μην κυκλοφορείτε με μαχαίρι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Dailystar

Σχετικές ειδήσεις