ΚΟΣΜΟΣ

Περού: Τραυματίες και υλικές ζημιές από τον σεισμό 7,1 Ρίχτερ (vid)

Περού: Τραυματίες και υλικές ζημιές από τον σεισμό 7,1 Ρίχτερ (vid)

Ο ισχυρός σεισμός έπληξε σήμερα το πρωί (14/01) την ακτή του νότιου Περού, ανακοίνωσε το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ (USGS) με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε μερικά σπίτια και δρόμους και να τραυματιστούν περίπου 20 άνθρωποι.

Ο σεισμός μεγέθους 7,1 βαθμών σημειώθηκε στις 11:18 (ώρα Ελλάδας) και είχε εστιακό βάθος περίπου 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το USGS. Το Γεωφυσικό Ινστιτούτο της κυβέρνησης του Περού ανακοίνωσε πως ο σεισμός είχε μέγεθος 6,7 βαθμούς και το επίκεντρό του βρισκόταν στο Λόμας, στη νότια περιφέρεια Αρεκίπα.

Οι ναυτιλιακές αρχές του Περού ανακοίνωσαν πως δεν προκλήθηκε τσουνάμι από τον σεισμό. Η κυβερνήτης της Αρεκίπα Γιαμίλα Οσόριο δήλωσε μέσω του Twitter πως 20 «ελαφρά τραυματίες» έχουν αναφερθεί στην πόλη Κάτσα, όπου σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές και μερικοί δρόμοι έχουν καταρρεύσει.

Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε αρκετούς δήμους και πολλά σπίτια από πλίνθους έχουν καταρρεύσει, πρόσθεσε η Οσόριο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δείτε το βίντεο!

Σχετικές ειδήσεις