Μεγάλη καραμπόλα στην Πειραιώς: Δείτε εικόνες από το σημείο (pics)

Καραμπόλα με την εμπλοκή πέντε αυτοκινήτων και…

Σάλος από την αποκάλυψη του Newsbomb.gr: Ερώτηση Μανιάτη στον Τσίπρα

Πολιτικό «σεισμό» έχει προκαλέσει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ…

Κίτρινα γιλέκα: Τηλεοπτικό διάγγελμα Μακρόν

Το βράδυ της Δευτέρας (10/12) και μετά…

Ρίβερ-Μπόκα 3-1: Επικοί "εκατομμυριούχοι"! (photos)

Η Ρίβερ Πλέιτ επικράτησε της Μπόκα Τζούνιορς…

Τζακ ποτ στο Τζόκερ: Το αστρονομικό ποσό που θα μοιράσει την Πέμπτη (13/12)

Κλήρωση Τζόκερ: Τζακ ποτ σημειώθηκε στην αποψινή…

Παπούα Νέα Γουινέα: Δεκάδες μωρά έχουν πεθάνει από υποσιτισμό και ιλαρά

Παπούα Νέα Γουινέα: Δεκάδες μωρά έχουν πεθάνει από υποσιτισμό και ιλαρά

Τουλάχιστον 59 βρέφη έχουν πεθάνει από υποσιτισμό και ιλαρά τους τελευταίους μήνες στην Παπούα, εξαιτίας της έλλειψης ιατρικής φροντίδας σε αυτήν την περιοχή στο ανατολικό άκρο της Ινδονησίας, δήλωσε την Τρίτη (16/1) ένας εκπρόσωπος του στρατού.

«Μας έδωσαν τις πληροφορίες αυτές τοπικοί υπεύθυνοι των υπηρεσιών υγείας» της Ασμάτ, που είναι μια απομονωμένη περιοχή στην οποία δεν υπάρχουν γιατροί και υπάρχει πρόσβαση μόνον με αεροπλάνο και ελικόπτερο ή με πλοίο, δήλωσε ο εκπρόσωπος Μουχαμάντ Αΐντι.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν ο υποσιτισμός προκλήθηκε από έλλειψη τροφίμων ή επειδή δεν καταναλώνονταν οι σωστές τροφές εξαιτίας της άγνοιας των γονέων», πρόσθεσε.

Κατά συνέπεια, ο στρατός ανέπτυξε ιατρικές ομάδες και προσωπικό για να προμηθεύσει τα χωριά αυτής της περιοχής με φάρμακα, εμβόλια, ιατρικό εξοπλισμό και θρεπτικές τροφές, πρόσθεσε.

Περίπου 129.000 άνθρωποι ζουν στην Ασμάτ «η οποία δεν συνδέεται με άλλες περιοχές της Παπούα λόγω έλλειψης υποδομών», σημείωσε επίσης ο Αΐντι.

Λίγο μετά την άνοδό του στην εξουσία το 2014, ο πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο ζήτησε να υπάρξει μια ανάπτυξη των υποδομών σε αυτήν την επαρχία της Ινδονησίας, που βρίσκεται στα σύνορα με την Παπούα- Νέα Γουινέα.