ΚΟΣΜΟΣ

Αγωνία για την εξαφάνιση αλιευτικού πλοίου με 20 ναυτικούς

Αγωνία για την εξαφάνιση αλιευτικού πλοίου με 20 ναυτικούς

Αγωνία για το πλοίο Vostok (Ανατολή) το οποίοεξέπεμψε σήμα κινδύνου σήμερα το πρωί τοπική ώρα, ενώ βρισκόταν σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από την ακτή της περιοχής Πριμόρσκι στην Άπω Ανατολή

Στο αλιευτικό επέβαιναν 20 ναυτικοί, σύμφωνα με το υπουργείο, το οποίο αρχικά είχε ανακοινώσει πως το πλήρωμα αποτελείτο από 21 πρόσωπα.

Η ρωσική Επιτροπή Ερευνών ξεκίνησε έρευνα για παραβίαση των κανόνων για την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών με αποτέλεσμα τον θάνατο.

Σύμφωνα την Επιτροπή, το πλοίο μετέβαινε από το λιμάνι Ντονγκέ στη Νότια Κορέα στο Χολμσκ, στη ρωσική νήσο Σαχαλίνη, και έστειλε σήμα στις 05:30 τοπική ώρα στη Σαχαλίνη (20:30 ώρα Ελλάδος) χθες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ίντερφαξ, το πλοίο ανήκει σε μια εταιρεία που ειδικεύεται στην αλιεία καβουριών για τα οποία φημίζεται η περιοχή αυτή. Είχε κατασκευαστεί το 1985 στη Νότια Κορέα. «Είμαστε βέβαιοι ότι το πλήρωμα είναι εν ζωή», δήλωσε στο Interfax ο υπουργός Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων, Βλαντίμιρ Πουτσκόφ.

Ελικόπτερα, πλοία και ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος εστάλησαν στο σημείο, σύμφωνα με το υπουργείο. Δύο σωσίβια εντοπίστηκαν κατά τις έρευνες τις οποίες δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι και κύματα ύψους έως και πέντε μέτρων, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Έχουμε τώρα μια προειδοποίηση για καταιγίδα και κίνδυνο παγετού για τα σκάφη. Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων, όλα τα πλοία βόρεια της Θάλασσας της Ιαπωνίας θα καλυφθούν με πάγο, κάτι που είναι επικίνδυνο», δήλωσε εκπρόσωπος του περιφερειακού μετεωρολογικού ινστιτούτου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA-Novosti.

Οι έρευνες διά θαλάσσης θα συνεχιστούν στη διάρκεια της νύχτας αλλά εκείνες που πραγματοποιούνται από αέρος θα επαναληφθούν αύριο το πρωί, δήλωσε. Συνολικά, 102 διασώστες συμμετέχουν στις έρευνες που καλύπτουν 4.100 τετραγωνικά χιλιόμετρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ρoή Ειδήσεων