Ουάιλντερ Πένφιλντ: Γιατί τον τιμά η Google με doodle σήμερα;

Ουάιλντερ Πένφιλντ: Γιατί τον τιμά η Google με doodle σήμερα;

Στον νευροχειρουργό Ουάιλντερ Πένφιλντ αφιερώνει η Google το σημερινό (26/01/2018) της doodle, με αφορμή τη 127η επέτειο από τη γέννησή του.

Ο Ουάιλντερ Πένφιλντ επέκτεινε τις μεθόδους και τις τεχνικές χειρουργικής επέμβασης στον εγκέφαλο, ενώ συνεισέφερε στη χαρτογράφηση των λειτουργιών διαφόρων περιοχών του εγκεφάλου.

Ουάιλντερ Πένφιλντ1

Με σπουδές σε Οξφόρδη και Πρίνστον, πίστευε ότι η μελέτη της ιατρικής ήταν «ο καλύτερος τρόπος να γίνει ο κόσμος ένα καλύτερο μέρος».

Ο Ουάιλντερ Πένφιλντ έγινε ο πρώτος νευροχειρουργός του Μόντρεαλ και ίδρυσε το Νευρολογικό Ινστιτούτο της πόλης το 1934.

Το doodle της Google για τον Ουάιλντερ Πένφιλντ

wilder penfields 127th birthday

Μέχρι το 1950, πειραματίστηκε με τη χρήση ηλεκτρικών ανιχνευτών για τη θεραπεία της επιληπτικής δραστηριότητας στον εγκέφαλο, ενώ ο ασθενής ήταν απόλυτα ξύπνιος.

Αυτή η χειρουργική επέμβαση, που ονομάζεται "Διαδικασία του Μόντρεαλ", οδήγησε σε μια μεγαλύτερη ανακάλυψη: η διέγερση ορισμένων φυσικών τμημάτων του εγκεφάλου θα μπορούσε να προκαλέσει ανάκληση μνήμης, όπως τη μυρωδιά του καυτού τοστ (που απεικονίζεται στο σημερινό doodle).

Ουάιλντερ Πένφιλντ2

Οι συνεισφορές του Ουάιλντερ Πένφιλντ στη σύγχρονη νευροεπιστήμη αύξησαν την παγκόσμια θέση του Καναδά στον τομέα της υγείας, της επιστήμης και της ανακάλυψης, ενώ οι καινοτομίες του δημιούργησαν μία καλύτερη ζωή για τα άτομα που πάσχουν από επιληψία.

Στα μεταγενέστερα χρόνια, έγινε συγγραφέας και πρωταθλητής της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και της παιδικής διγλωσσίας, που τιμάται από τους δρόμους του Μόντρεαλ, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια που φέρουν το όνομά του.

Του απονεμήθηκε το μετάλλιο Lister για χειρουργική επιστήμη και εισήχθη στην καναδική ιατρική αίθουσα της φήμης.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για τον Ουάιλντερ Πένφιλντ