Ακιντζί: Αναπόφευκτη η εισβολή της Τουρκίας στο Αφρίν - Απειλούνται τα σύνορά της

Ακιντζί: Αναπόφευκτη η εισβολή της Τουρκίας στο Αφρίν - Απειλούνται τα σύνορά της

Στην τουρκική επιχείριση στο Αφρίν της Συρίας αναφέρθηκε ο Μουσταφά Ακιντζί, σε ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του τουρκοκυπριακού εμπορικού επιμελητηρίου

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, χαρακτήρισε αναπόφευκτη την επιδρομή της Τουρκίας στο Aφρίν της Συρίας.

«Τέτοιες επιχειρήσεις είναι αναπόφευκτες όταν τα σύνορα μιας χώρας βρίσκονται υπό απειλή ή παραβιάζονται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ακιντζί.

Είπε πως πρέπει να υπάρχει ανοχή στις αντίθετες απόψεις με σεβασμό στη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου. Ο Ακιντζί εξέφρασε επίσης ικανοποίηση, που η χθεσινή πορεία των Τουρκοκυπρίων για την ειρήνη και τη δημοκρατία έγινε χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα.

Ανέφερε πως η βία και η απόπειρα για λιντσάρισμα ενός δημοσιογράφου είναι κάτι το απαράδεκτο, σημειώνοντας πως οι Τουρκοκύπριοι «έχουν διαμορφώσει μια δημοκρατική και κοσμική ταυτότητα, σέβονται τις άλλες απόψεις και επιδεικνύουν ανοχή».

Επεσήμανε πως η νέα «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα και οι οργανώσεις πολιτών έχουν την ευθύνη να δημιουργήσουν ένα κλίμα ειρήνης και αμοιβαίου σεβασμού. Επίσης, ευχήθηκε να υπάρχει ηρεμία και ειρήνη στην Τουρκία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.