ΚΟΣΜΟΣ

Ανθρωποκυνηγητό για τον Αφγανό «πιστολέρο» που έβαψε με αίμα το Καλαί (Vids)

Ανθρωποκυνηγητό για τον Αφγανό «πιστολέρο» που έβαψε με αίμα το Καλαί (Vids)

Η αστυνομία αναζητεί έναν Αφγανό που φέρεται να εμπλέκεται στις βίαιες ταραχές που ξέσπασαν χθες, Πέμπτη το βράδυ (1/2), στο Καλαί, όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

Ο άνδρας αυτός, ηλικίας 37 ετών, φέρεται να είναι ο δράστης των πυροβολισμών εναντίον μεταναστών από την Ερυθραία κοντά στο νοσοκομείο του Καλαί την ώρα της διανομής των συσσιτίων.

Τέσσερις μετανάστες, ηλικίας 16 με 18 ετών, τραυματίστηκαν από σφαίρες και εξακολουθούν να είναι μεταξύ ζωής και θανάτου. Φέρουν τραύματα στην κοιλιά, στο κεφάλι και στον θώρακα, οι πιο σοβαρά τραυματίες, και στον νωτιαίο μυελό.

Από τα τρία περιστατικά βίας που ξέσπασαν χθες μεταξύ Αφγανών και Ερυθραίων στο Καλαί έχουν τραυματιστεί συνολικά 21 μετανάστες, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία. Οι πέντε φέρουν τραύματα από σφαίρες.

Πρόκειται για τον σοβαρότερο απολογισμό από συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών στο Καλαί μετά τον Ιούλιο του 2017, οπότε 16 άνθρωποι είχαν τραυματιστεί σε διεθνοτικές ταραχές. Στις 26 Ιουνίου 2016, 40 μετανάστες είχαν τραυματιστεί σε ταραχές, αν και κανείς σοβαρά.

Οι πιο πρόσφατες συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών στο Καλαί σημειώθηκαν στις 25 Νοεμβρίου 2017, όταν υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ δύο ομάδων Αφγανών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άνθρωποι. Οι αρχές είχαν αποδώσει το περιστατικό σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ διακινητών.

Περίπου 800 μετανάστες που θέλουν να περάσουν στη Βρετανία βρίσκονται αυτή την περίοδο στο Καλαί, σύμφωνα με τα στοιχεία ενώσεων, ενώ η νομαρχία κάνει λόγο για 550 με 600.

19042997

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις