ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη ο χάκερ που έγδυσε την Σκάρλετ

Συνελήφθη ο χάκερ που έγδυσε την Σκάρλετ

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο χάκερ που αναστάτωσε τις διάσημες κυρίες του Χόλυγουντ!


Το γύρο του διαδικτύου έκαναν πριν από λίγες ημέρες οι γυμνές φωτογραφίες της ηθοποιού Σκάρλετ Γιόχανσον. Υποκλοπέας των επίμαχων φωτογραφιών είναι, σύμφωνα με το FBI, ο 35χρονος Christopher Chaney, από την Φλόριντα των ΗΠΑ.

scarlet1


Ο δράστης συνελήφθη χτες στο σπίτι του στη Φλόριντα ως αποτέλεσμα της μεγάλης έρευνας που πραγματοποίησε το FBI υπό το κωδικό όνομα «Επιχείρηση Hackerazzi».
Ο Chaney, σύμφωνα με τις αρχές, ναι μεν κατάφερε να κλέψει τις γυμνές φωτογραφίες της Γιόχανσον και μετά να τις δημοσιεύσει στο διαδίκτυο, όμως δεν υπάρχουν στοιχεία ότι έβγαλε χρήματα.

scarlet2


Χρησιμοποιώντας μια ποικιλία από διαδικτυακά ψευδώνυμα παραβίασε έναν μεγάλο αριθμό από λογαριασμούς email της Google, Apple και Yahoo και κατάφερε να μεταφέρει τα δεδομένα σε δικό του λογαριασμό.


Ο "μεγαλοφυής" χάκερ είχε απλώσει τα δίχτυα του και σε άλλες διασημότητες καθώς πάνω από 50 κυρίες του Χόλυγουντ είχαν μπει στο στόχαστρό του, όπως η Christina Aguilera, η Mila Kunis, η Selena Gomez και η Jessica Alba. Τα υπόλοιπα ονόματα της λίστας παραμένουν προς το παρόν κρυφά και οι εκπρόσωποι του FBI αρνούνται να αποκαλύψουν αν πρόκειται και για άλλους σταρ του Χόλιγουντ.

Christina-Aguilera
mila-kunis
selena-gomez
jessica-alba


Ο Chaney αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 10.000 δολαρίων ενώ σήμερα αναμένεται να εμφανιστεί και πάλι στο δικαστήριο. Κατηγορείται για 26 ηλεκτρονικές «επιθέσεις» σε προστατευμένους υπολογιστές, κλοπή ταυτότητας, πρόκληση βλαβών σε προστατευμένους υπολογιστές και υποκλοπή τηλεφωνικών συνομιλιών.


Ο ίδιος τώρα αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και 121 χρόνια.

Μιλώντας χθες στο «Action News Jacksonville» τόνισε ότι είναι εθισμένος στο να «ψαχουλεύει» τις ζωές των celebrities ενώ ζητά συγγνώμη και από τα θύματά του. « Αυτό που ξεκίνησε ως περιέργεια, μετά έγινε εθισμός. Μου άρεσε να βλέπω τι γίνεται 'πίσω' από τα φώτα της δημοσιότητας, να βλέπω τι κάνουν οι άνθρωποι που θαυμάζουμε στη μεγάλη οθόνη».

christopher-chaney2