Εντοπίστηκαν 300 κιλά κοκαΐνης σε ελληνόκτητο πλοίο στη Γένοβα - Τι λέει η εταιρεία

Το πλοίο «DIMITRIS C» της εταιρείας «DANAOS SHIPPING Co Ltd», με σημαία Μάλτας, βρέθηκε να μεταφέρει απίστευτη ποσότητα κοκαΐνης, καλά κρυμμένη σε δυσπρόσιτο σημείο του καταστρώματος - Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες που το πλοίο του εφοπλιστή κ. Κούστα απασχολεί αρνητικά την ειδησεογραφία. 
Εντοπίστηκαν 300 κιλά κοκαΐνης σε ελληνόκτητο πλοίο στη Γένοβα - Τι λέει η εταιρεία
2'

Την ποσότητα των ναρκωτικών ανακάλυψαν - σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η πλοιοκτήτρια εταιρεία - μέλη του πληρώματος, όλοι τους Ουκρανοί, και αμέσως ειδοποίησαν τις Αρχές στο λιμάνι της Γένοβας, όπου και βρισκόταν το πλοίο, ιδιοκτησίας της εταιρείας DANAOS συμφερόντων των εφοπλιστών Γιάννη Κούστα και Γιώργου Οικονόμου.

Σύμφωνα με ιταλικά Μέσα, η ποσότητα κοκαΐνης που εντοπίστηκε φτάνει τα 300 κιλά, με την αξία της να ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια ευρώ!

Υπενθυμίζεται πως το ίδιο πλοίο της είχε «πρωταγωνιστήσει» σε ένα πανομοιότυπο περιστατικό, τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο λιμάνι Ίλο του Περού. Τότε, είχαν εντοπιστεί 121 κιλά κοκαΐνης και είχαν ανακριθεί μέλη του πληρώματος. Ωστόσο, τόσο το πλοίο όσο και το πλήρωμα αποδευσμεύθηκαν χωρίς καμία κατηγορία.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο στην παρακάτω gallery του Newsbomb.gr

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση η πλοιοκτήτρια εταιρεία, στην οποία κάνει λόγο για εντοπισμό «ύποπτης ουσίας».

Διαβάστε επίσης:

Μυστήριο με τα 121 κιλά κοκαΐνης σε πλοίο του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα: Πώς αφέθηκε «ελεύθερο»;

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου το πρωί, στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων DIMITRIS C της εταιρείας DANAOS SHIPPING Co Ltd ανακαλύφθηκε από το πλήρωμα ποσότητα ύποπτης ουσίας σε πλαστικές σακούλες.

Το πλοίο, χωρητικότητας 3.430 TEU και με σημαία Μάλτας, βρισκόταν στις προσβάσεις του λιμένος της Γένοβας στα διεθνή ύδατα αναμένοντας τις οδηγίες των Ιταλικών Αρχών.

Το ύποπτο εμπόρευμα, το οποίο βρέθηκε κρυμμένο σε δυσπρόσιτο σημείο του καταστρώματος, ανακαλύφθηκε μετά από διεξοδικό έλεγχο που γίνεται από το πλήρωμα, σύμφωνα με την πάγια πολιτική της εταιρίας, πριν τον κατάπλου και μετά τον απόπλου σε λιμάνια που έχουν αυξημένες πιθανότητες διακίνησης ουσιών.

Το γεγονός αναφέρθηκε αμέσως από τον Πλοίαρχο στην εταιρεία και στις Αρχές, σύμφωνα και πάλι με την πάγια πολιτική της εταιρείας.

Επισημαίνεται ότι στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το περιεχόμενο των εμπορευματοκιβωτίων δεν είναι γνωστό ούτε στο πλοίο, ούτε στην εταιρεία διαχείρισης αυτού (εκτός από τις περιπτώσεις «επικίνδυνων αγαθών», δηλαδή εύφλεκτων, χημικών, εκρηκτικών και του περιεχομένου των container – ψυγείων). Επίσης η φορτοεκφόρτωση δεν διενεργείται από το πλήρωμα, αλλά από τρίτους, φορτοεκφορτωτές (stevedores), οι οποίοι δεν αποτελούν αρμοδιότητα του πλοίου.

Το πλοίο ευρίσκεται ήδη στον λιμένα της Γένοβας υπό τον έλεγχο των Ιταλικών Αρχών».

(Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: ilsecoloxix.it και genova24.it)

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή