«Λάβρος» ο Λαβρόφ κατά των «ανόητων»

«Λάβρος» ο Λαβρόφ κατά των «ανόητων»

Οι κατηγορίες περί της ρωσικής ανάμιξης στις αμερικανικές εκλογές είναι απλώς «ανοητολογίες», εκτίμησε σήμερα (17/2) ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, μία ημέρα μετά την παραπομπή 13 Ρώσων πολιτών και τριών οντοτήτων για τη φερόμενη παρέμβασή τους στην πολιτική διαδικασία στις ΗΠΑ.

«Όσο δεν υπάρχουν γεγονότα, όλα τα άλλα είναι απλώς ανοητολογίες» είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια. Όσο για τις κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί σε βάρος των Ρώσων, απέφυγε να σχολιάσει εκτιμώντας ότι οι δηλώσεις των αμερικανικών αρχών είναι αλληλοσυγκρουόμενες.

Υπενθύμισε επίσης ότι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς και ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας έχουν διαβεβαιώσει ότι «καμία χώρα δεν επηρέασε το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών».

Την Παρασκευή, το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «παράλογο» το κατηγορητήριο σε βάρος των 13 Ρώσων πολιτών. Στο έγγραφο της παραπομπής τους δεν γίνεται καμία αναφορά σε ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ με τη ρωσική κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters