ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ με το αεροπλάνο που συνετρίβη στο Ιράν

Θρίλερ με το αεροπλάνο που συνετρίβη στο Ιράν

Ανείπωτη τραγωδία γράφτηκε σήμερα (18/2) στο Ιράν όταν ένα επιβατικό αεροσκάφος με 60 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα συνετρίβη σε ορεινή περιοχή κοντά στην πόλη Σεμιρόμ.

Αγωνία για την επίσημη ανακοίνωση

Η ιρανική αεροπορική εταιρεία Aseman Airlines ανακάλεσε προηγούμενη ανακοίνωσή της σύμφωνα με την οποία έχουν σκοτωθεί και οι 66 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα στο νοτιοδυτικό Ιράν, επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής το αεροπλάνο δεν έχει εντοπιστεί.

Το αεροσκάφος είχε εξαφανιστεί από τα ραντάρ και εκτελούσε εσωτερικό δρομολόγιο από την Τεχεράνη προς την επαρχία Γιασούζ.

«Όλες οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών είναι σε συναγερμό», μετέδωσαν τα πρακτορεία ειδήσεων Isna και Fars επικαλούμενα τον Πιρχοσέιν Κοολοβάντ, τον επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας πρώτων βοηθειών.

Λίγο πριν συντριβεί το αεροπλάνο στην περιοχή Σαμιρόμ (περίπου 480 χλμ. νότια της Τεχεράνης), επιχείρησε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση σε έναν βοσκότοπο, δυστυχώς όμως αυτό κατέστη αδύνατο.

Η τραγική ειρωνεία

pilotos

Ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους, το 2013 είχε βιώσει παρόμοιο περιστατικό και είχε καταφέρει να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους στο αεροδρόμιο του Yasuz, έπειτα από μηχανική βλάβη που υπέστη.

Αυτό είναι το σημείο όπου κατέπεσε το αεροπλάνο

Στην πόλη Semirom η οποία βρίσκεται περίπου 80 χιλιόμετρα βόρεια της Yasuj, της πρωτεύουσας της επαρχίας Kohgiluyeh and Boyer-Ahmadη κατέπεσε το ιρανικό αεροσκάφος.

asee2

Ελικόπτερα και σωστικά συνεργεία έσπευσαν άμεσα στη δυσπρόσιτη περιοχή την οποία ωστόσο δεν μπορούν να προσεγγίσουν λόγω της κακοκαιρίας.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στην περιοχή επικρατεί ομίχλη, ενώ οι Αρχές έχουν διατάξει έρευνα για τα αίτια της συντριβής.

Η Aseman Airlines είναι η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Ιράν. Πρόκειται για το δεύτερο δυστύχημα στην ιστορία της εταιρείας.

asweeee

Το αεροσκάφος ATR 72 ήταν 20 ετών και σύμφωνα με αναφορές είχε παρουσιάσει πρόβλημα στις αρχές του Φλεβάρη.

Με πληροφορίες από: Αθηναϊκό – Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων, Arab News και mashreghnews.ir

Σχετικές ειδήσεις