ΚΟΣΜΟΣ

Επιστράτευση στην Τουρκία: Ο Ερντογάν κάλεσε σε ετοιμότητα

Επιστράτευση στην Τουρκία: Ο Ερντογάν κάλεσε σε ετοιμότητα

Ο «σουλτάνος» θέτει υπό τα όπλα εκατομμύρια Τούρκους – Ποιους βάζει στο στόχαστρο

Δραματικές εξελίξεις – Πανικός σε όλη τη χώρα με τους πολίτες να αναζητούν φύλλα πορείας

Πανικός σε όλη την Τουρκία επικρατεί εδώ και μερικές ώρες, μετά την δήλωση – «βόμβα» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την οποία καλούσε σε πολεμική ετοιμότητα τον τουρκικό λαό.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε πως στην επιχείρηση "Κλάδος Ελαίας" στο Άφριν έχουν στείλει εκπαιδευμένο στρατιωτικό προσωπικό και ζήτησε οι έφεδροι – αρχικά- να είναι σε ετοιμότητα.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν σε ομιλία του στην πόλη Kahramanmara της νοτιονατολικής Τουρκίας δήλωσε:

«Ας είναι όλοι σε ετοιμότητα για επιστράτευση αν και δεν υπάρχει τώρα άμεση ανάγκη. Είμαστε στις παραμονές μιας νέας ανάστασης. Μετά τις συσκέψεις που κάναμε με τη στρατιωτική ηγεσία και κληθεί ο λαός μας με φύλα πορείας, ο λαός θα σπεύσει με πρώτο εμένα».

Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση εμπόλεμης σύρραξης ο Τούρκος πρόεδρος τίθεται αρχιστράτηγος.

Ο Ερντογάν στην ομιλία του ανέφερε πως η σημερινή έκταση της Τουρκίας φτάνει τα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα για να θυμίσει πως η έκταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας ήταν 18 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Αμέσως μετά τις δηλώσεις αυτές, εκατομμύρια Τούρκοι άρχισαν να ψάχνουν στο διαδίκτυο για τα φύλα πορείας τους και για το πού θα πάνε σε περίπτωση επιστράτευσης, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει όλο το σύστημα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και όλες οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού κράτους.

Πού στοχεύει όμως πλέον ο Ερντογάν; Κοιτά μόνο προς τη Συρία ή μήπως έχει ήδη στρέψει και το βλέμμα του προς την Ελλάδα και την Κύπρο;

Οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα θα είναι καταιγιστικές και κανείς δεν θα μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα αν ο «σουλτάνος» συνεχίσει να χτυπά τα τύμπανα πολέμου στην ανατολική Μεσόγειο.

Σχετικές ειδήσεις