ΚΟΣΜΟΣ

Oscars 2018: Δείτε τους μεγάλους νικητές της 90ης απονομής των βραβείων Όσκαρ (pics+vids)

Oscars 2018: Δείτε τους μεγάλους νικητές της 90ης απονομής των βραβείων Όσκαρ (pics+vids)

Όσκαρ 2018: Ολοκληρώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος) η 90η τελετή απονομής των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, που πραγματοποιήθηκε στο Dolby Theatre του Λος Άντζελες, με παρουσιαστή για δεύτερη συνεχή χρονιά τον Τζίμι Κίμελ.

«Άνευρη» η φετινή απονομή - Επικράτησαν τα φαβορί - Η ταινία του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο κέρδισε 4 Όσκαρ, ανάμεσά τους αυτά της Σκηνοθεσίας και της Καλύτερης Ταινίας

Οι περισσότερες υποψηφιότητες

Στις πρώτες θέσεις των διεκδικητών για τα βραβεία, συναντήσαμε τις ταινίες «Η Μορφή του Νερού» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο με 13 υποψηφιότητες, η «Δουνκέρκη» του Κρίστοφερ Νόλαν με 8 υποψηφιότητες και τις «Τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι» του Μάρτιν ΜακΝτόνα με 7 υποψηφιότητες.

Ο Όλντμαν ήταν το φαβορί... και το πήρε

oldmanosc

Στην κατηγορία των αντρικών ερμηνειών τα φώτα συγκέντρωσε ο μεγάλος νικητής, Γκάρι Όλντμαν, ο οποίος επιδεικνύει ξανά το τεράστιο ταλέντο του ως Ουίνστον Τσόρτσιλ στην «Πιο Σκοτεινή Ώρα» του Τζο Ράιτ.
Στην ίδια κατηγορία μαζί με τους Ντάνιελ Ντέι Λιούις («Αόρατη Κλωστή»), Ντάνιελ Καλούα («Τρέξε!») και Ντένζελ Ουάσινγκτον («Roman J. Israel, Esq.») διαγωνίστηκε και ο Τιμοτέ Σαλαμέ που πρωταγωνιστεί στο ερωτικό δράμα του Λούκα Γκουαντανίνο «Να με Φωνάζεις με το Όνομά σου», ο οποίος στα 22 του, έγινε ο δεύτερος νεότερος υποψήφιος για το Όσκαρ Α' ανδρικού ρόλου στην ιστορία του θεσμού, μετά την υποψηφιότητα του 19χρονου Μίκι Ρούνεϊ το 1944.

Ο Α΄ Γυναικείος Ρόλος είχε (πάλι) Μέριλ Στριπ, αλλά νίκησε το φαβορί, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ

macnorm

Η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ αναδείχθηκε κυρίαρχη στην κατηγορία του Α' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στις «Τρεις Πινακίδες έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι» του Μάρτιν ΜακΝτόνα, 21 χρόνια μετά τη νίκη της για το «Fargo» των αδελφών Κοέν. Η Αμερικανίδα ηθοποιός είχε ήδη κερδίσει φέτος Χρυσή Σφαίρα και το βραβείο του Σωματείου των Ηθοποιών, για τον ρόλο μιας μητέρας που ζητά εκδίκηση από την τοπική αστυνομία επειδή δεν βρίσκει τον δολοφόνο και βιαστή της κόρης της.
Οι υπόλοιπες υποψήφιες στην ίδια κατηγορία ήταν η Σάλι Χόκινς που ερμήνευσε μία μοναχική καθαρίστρια στη «Μορφή του Νερού», η Μάργκo Ρόμπι στο «Εγώ, η Τόνια» για τον ρόλο της διάσημης αθλήτριας καλλιτεχνικού πατινάζ Τόνια Χάρντινγκ, η Σέρσια Ρόναν που ενσάρκωσε μία καλλιτεχνικά ανήσυχη έφηβη που πασχίζει να βρει την ταυτότητά της στο «Lady Bird» και η Μέριλ Στριπ, η οποία με την ερμηνεία της στο «The Post: Απαγορευμένα Μυστικά» του Στίβεν Σπίλμπεργκ είναι πλέον κάτοχος του αριθμού- ρεκόρ 21 συνολικά υποψηφιοτήτων.

Χωρίς αντίπαλο η Άλισον Τζάνεϊ στον Β΄ Γυναικείο Ρόλο

oscjane

Η Άλισον Τζάνεϊ δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί με το φετινό Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στον ρόλο της καταπιεστικής μητέρας της Τόνια Χάρντινγκ στο «Εγώ, η Τόνια».

Β' Αντρικός Ρόλος: Επικράτησε το φαβορί

oscsam

Γιαο το Όσκαρ Β' Αντρικού Ρόλου, μολονότι ο Γουίλεμ Νταφόε παρέδωσε- κατά πολλούς- μία από τις καλύτερες ερμηνείες της ζωής του στο «The Florida Project», ο νικητής της βραδιάς στην κατηγορία ήταν (ένα ακόμα φαβορί...) ο Σαμ Ρόκγουελ για τις «Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι».
Το ίδιο βραβείο διεκδίκησαν και ο Γούντι Χάρελσον για την ίδια ταινία, ο Ρίτσαρντ Τζένκινς για τη «Μορφή του Νερού» αλλά και ο Κρίστοφερ Πλάμερ που κατάφερε μέσα σε μόλις δέκα μέρες γυρίσματος να αντικαταστήσει επάξια τον Κέβιν Σπέισι (μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του τελευταίου) στο «Όλα τα Λεφτά του Κόσμου» του Ρίντλεϊ Σκοτ.

Σάρωσε ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

oscdeltor

Στην κατηγορία των σκηνοθετών φέτος ο νικητής κρίθηκε στο νήμα.
Μεγάλος νικητής ήταν ο Μεξικανός Γκιγιέρμο ντελ Τόρο με τη «Μορφή του Νερού». O σκηνοθέτης κατέκτησε φέτος και Χρυσό Λιοντάρι από το φεστιβάλ Βενετίας, και τη Χρυσή Σφαίρα αλλά και το Bafta σκηνοθεσίας, ενώ τον τίμησε και το Σωματείο Αμερικανών Σκηνοθετών.

Στην ίδια κατηγορία υποψήφιος ήταν ο Πολ Τόμας Άντερσον (υποψήφιος για την «Αόρατη Κλωστή»), ο Τζόρνταν Πιλ με το «Τρέξε!» που είδε την καριέρα του ν' απογειώνεται φιγουράροντας σε όλες τις λίστες των καλύτερων ταινιών της χρονιάς, αλλά και τη Γκρέτα Γκέργουιγκ με το σκηνοθετικό της ντεμπούτο «Lady Bird», το οποίο «έσπασε» το αμερικάνικο box office ξεπερνώντας τα 40 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγάλο φαβορί της κατηγορίας ήταν ο Κρίστοφερ Νόλαν με την «Δουνκέρκη».

Θρίαμβος για τη «Μορφή του Νερού»

Το μεγάλο βραβείο της Ακαδημίας, κατέκτησε η ταινία του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, «Η Μορφή του Νερού»

Κανένας δεν ξεχνάει το φιάσκο του 2017

4ljz9Ti

Τα αποτελέσματα των 90ων Βραβείων Όσκαρ

Δείτε την έναρξη των φετινών Όσκαρ…

«Φέτος, αν ακούσετε το όνομά σας, μη σηκωθείτε αμέσως, δώστε μας λίγο χρόνο να σιγουρευτούμε...»

  • Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου
    Σαμ Ρόκγουελ για την ερμηνεία του στην ταινία «Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι»

Η έκπληξη σε μια… βαρετή απονομή

Για μία ακόμα χρονιά, η Ακαδημία προσπαθεί να φέρει πιο κοντά τον... απλό λαό, με τους σταρ του σινεμά.

Στο Chinese Theatre βρίσκονται θεατές, ανύποπτοι, στους οποίους ο Τζίμι Κίμελ, μαζί με τον Μαρμ Χάμιλ, τη Λουπίτα Νιόνγκ'ο, την Γκαλ Γκαντότ, τον Άρμι Χάμερ, τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και τη Μάργκο Ρόμπι, έκαναν επίσκεψη-έκπληξη μέσα στην αίθουσα!

Σχετικές ειδήσεις