ΗΠΑ: Ο Τραμπ επιδιώκει επιβολή δασμών 60 δισ. δολαρίων σε εισαγωγές προϊόντων από την Κίνα

 ΗΠΑ: Ο Τραμπ επιδιώκει επιβολή δασμών 60 δισ. δολαρίων σε εισαγωγές προϊόντων από την Κίνα

Να επιβάλλει δασμούς συνολικής αξίας 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εισαγωγές προϊόντων από την Κίνα, στοχεύοντας τους τομείς της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών, σκοπεύει η αμερικανική κυβέρνηση, σύμφωνα με πηγή του Λευκού Οίκου.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ότι οι δασμοί στα κινέζικα προϊόντα αναμένονται «στο άμεσο μέλλον», προσθέτοντας αυτοί ενδέχεται να αφορούν περισσότερα από 100 προϊόντα, αλλά ο τελικός αριθμός δεν είναι γνωστός.

Σημειώνεται ότι το Politico ανέφερε νωρίτερα πως ο Τραμπ απέρριψε προτάσεις για επιβολή δασμών συνολικής αξίας 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κινεζικές εισαγωγές.

Η Κίνα διαθέτει ένα εμπορικό πλεόνασμα 375 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τις ΗΠΑ και όταν ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ επισκέφθηκε πρόσφατα την Ουάσγικτον, η αμερικανική κυβέρνηση του άσκησε πιέσεις για να βρει έναν τρόπο μείωσης αυτού του ποσού.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του το Νοέμβριο στο Πεκίνο, ο Τραμπ κατήγγειλε την ανισορροπία στις εμπορικές συναλλαγές της χώρας του με την Κίνα, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε άδικη.