ΚΟΣΜΟΣ

Αίγυπτος: Δύο αστυνομικοί νεκροί από την έκρηξη παγιδευμένου οχήματος

Αίγυπτος: Δύο αστυνομικοί νεκροί από την έκρηξη παγιδευμένου οχήματος

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν -Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα όταν εξερράγη ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, τη στιγμή που από το σημείο περνούσε η αυτοκινητοπομπή του επικεφαλής της Ασφάλειας της πόλης.

Ο ένας αστυνομικός σκοτώθηκε επί τόπου. Ο δεύτερος, που ήταν νεοσύλλεκτος, υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά του, σύμφωνα με μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της πόλης.

Άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν και έχουν μεταφερθεί στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Αλεξάνδρειας.

Ο διευθυντής της Ασφάλειας, στρατηγός Μοστάφα ελ Νεμρ, δεν έπαθε το παραμικρό. Λίγα λεπτά μετά την έκρηξη επισκέφθηκε το σημείο, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η αιγυπτιακή τηλεόραση. Όπως είπε, το γεγονός αυτό δεν θα τον αποτρέψει από το «να πράξει το καθήκον του», φροντίζοντας για την ασφάλεια των προεδρικών εκλογών που ξεκινούν σε δύο ημέρες.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε κοντά σε ένα αστυνομικό τμήμα, σε έναν όχι ιδιαίτερα πολυσύχναστο δρόμο της Αλεξάνδρειας. Μια πηγή που μίλησε στην εφημερίδα Αλ Αχράμ έκανε λόγο για «τρομοκρατική έκρηξη με στόχο την αυτοκινητοπομπή» του στρατηγού ελ Νεμρ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μέχρι στιγμής, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Ο γενικός εισαγγελέας Νάμπιλ Σάντεκ διέταξε την έναρξη «κατεπείγουσας και διευρυμένης έρευνας» για την υπόθεση.

Σχετικές ειδήσεις