ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στη Ρωσία: Δεκάδες νεκροί από πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο (pics+vids)

Τραγωδία στη Ρωσία: Δεκάδες νεκροί από πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο (pics+vids)

Πηδούσαν από τα παράθυρα για να σωθούν - Τουλάχιστον69 άνθρωποι αγνοούνται ακόμη, ανάμεσά τους 40 παιδιά

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 30 τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Κεμέροβο της Σιβηρίας, όπως ανακοίνωσε η ρωσική Ερευνητική Επιτροπή.

Άλλοι 69 άνθρωποι αγνοούνται ακόμη, ανάμεσά τους 40 παιδιά, μετά την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο Ζίμνιαγια Βίσνια, σύμφωνα με το RT.

Σύμφωνα με τον αντικυβερνήτη της περιοχής του Κεμέροβο, Βλαντιμίρ Τσερνόφ, 13 πτώματα βρέθηκαν μέσα σε έναν κινηματογράφο.

Άλλοι 42 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Η Ερευνητική Επιτροπή, που διεξάγει τις έρευνες για σοβαρά αδικήματα στη Ρωσία και δίνει υπάγεται απευθείας στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει αναλάβει να εξετάσει την υπόθεση.

Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά ο διασώστες πρόλαβαν να απομακρύνουν με ασφάλεια περίπου 100 ανθρώπους από το εμπορικό κέντρο Ζίμναγια Βίσνια που στεγάζει κινηματογράφους, εστιατόρια, μια αίθουσα μπόουλινγκ, πάρκινγκ για 250 οχήματα, καθώς και πολλά καταστήματα.

Τα αίτιά της προς το παρόν είναι αδιευκρίνιστα.

Βίντεο που κόβουν την ανάσα κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Άντρες κρεμάστηκαν από τα παράθυρα του εμπορικού κέντρου και πήδηξαν για να σωθούν από τις φλόγες. (ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον τέταρτο όροφο και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα. Το εμπορικό κέντρο, που καλύπτει επιφάνεια 23.000 τετραγωνικών μέτρων, είχε εγκαινιαστεί το 2013.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Πηγή: tass.com, ΑΠΕ-ΜΠΕ, RT

Σχετικές ειδήσεις