ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουάσιγκτον ελπίζει η Κίνα «να κάνει το σωστό» για να μην προχωρήσει στην επιβολή των δασμών

Η Ουάσιγκτον ελπίζει η Κίνα «να κάνει το σωστό» για να μην προχωρήσει στην επιβολή των δασμών

Ο Λευκός Οίκος εξέφρασε απόψε (4/4) την ελπίδα ότι η Κίνα θα εγκαταλείψει τις «άδικες εμπορικές πρακτικές της» ώστε να αποφευχθεί η ανάγκη να προχωρήσει η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην επιβολή των δασμών που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

«Θα περάσουν δυο μήνες πριν τεθούν σε ισχύ και εφαρμοστούν οι δασμοί από τις δύο πλευρές και ελπίζουμε ότι η Κίνα θα κάνει το σωστό» είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Ταυτόχρονα ωστόσο, η εκπρόσωπος προειδοποίησε ότι «αν δεν υπάρξουν αλλαγές στη συμπεριφορά της Κίνας» και δεν σταματήσουν οι Κινέζοι τις «αθέμιτες εμπορικές πρακτικές τους», τότε η Ουάσιγκτον θα προχωρήσει στην επιβολή των δασμών.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο πρεσβευτής της Κίνας στις Ηνωμένες Πολιτείας, Κούι Τιανκάι, έφτασε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για συνομιλίες με τον ασκούντα χρέη υπουργού Εξωτερικών Τζον Σάλιβαν.

Ο Κούι δεν απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων κατά την άφιξή του. Αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφεραν ότι η συνάντηση είχε προγραμματιστεί πριν ανακοινωθούν οι νέοι δασμοί που επέβαλε η Ουάσιγκτον σε κινεζικά προϊόντα, προκαλώντας την άμεση απάντηση του Πεκίνου.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων