ΚΟΣΜΟΣ

Αυτή η πόλη καταγράφει τους περισσότερους φόνους στον κόσμο!

Αυτή η πόλη καταγράφει τους περισσότερους φόνους στον κόσμο!

Οι περισσότερες επιθέσεις δεν έχουν σχέση με το οργανωμένο έγκλημα, αλλά είναι ενέργειες μεμονωμένων ανθρώπων, που έχουν μαζί τους μαχαίρι για να νιώθουν ασφαλείς, ή επειδή αυτό θέλει το τρέχον πρότυπο εφηβικής συμπεριφοράς.

ΦΟΝΟΙ

Δύο ένοπλες επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Λονδίνο μέσα στο χρονικό διάστημα μιας ώρας, άφησαν ένα 17χρονο κορίτσι νεκρό και ένα 16χρονο αγόρι σοβαρά τραυματισμένο και σε κρίσιμη κατάσταση. Η νεαρή έφηβη που ονομάζεται Τανέσα Μέλμπουρν βρέθηκε νεκρή με ένα τραύμα από σφαίρα στο Τότεναμ το βράδυ της Δευτέρας. Το νεαρό αγόρι έφερε τραύματα από σφαίρες, ενώ ένα άλλο 15χρονο αγόρι έφερε τραύματα από μαχαίρι. Τα δύο παιδιά βρέθηκαν τραυματισμένα στο Ουλθαμστόου. Για πρώτη φορά, στο Λονδίνο καταγράφηκαν περισσότερες ανθρωποκτονίες απ’ ό,τι στη Νέα Υόρκη. Ο αριθμός των ανθρωποκτονιών που διαπράχθηκαν στο Λονδίνο ξεπέρασε για πρώτη φορά αυτόν της Νέας Υόρκης τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, κυρίως εξαιτίας της μεγάλης αύξησης των επιθέσεων με μαχαίρια στη βρετανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sunday Times. Δεκαπέντε άνθρωποι δολοφονήθηκαν στο Λονδίνο τον Φεβρουάριο, έναντι 14 στη Νέα Υόρκη, καίτοι οι δύο μεγαλουπόλεις έχουν πληθυσμό παρόμοιου μεγέθους, κατά τα στοιχεία της αστυνομίας. Τον Μάρτιο διαπράχθηκαν 22 φόνοι στο Λονδίνο, ένας περισσότερος από αυτούς που καταγράφηκαν στη Νέα Υόρκη. Ομως, αν συγκριθούν οι δύο πόλεις από την αρχή της χρονιάς, είναι η Νέα Υόρκη αυτή όπου έχουν διαπραχθεί οι περισσότερες ανθρωποκτονίες.

Επιθέσεις με μαχαίρια

Σύμφωνα με τη λονδρέζικη αστυνομία, η οποία ερωτήθηκε σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, από τις 46 ανθρωποκτονίες που έχουν διαπραχθεί στη βρετανική πρωτεύουσα από την αρχή της χρονιάς, οι 31 έγιναν κατά τη διάρκεια επιθέσεων με μαχαίρια, ένα φαινόμενο το οποίο η δημοτική αρχή πασχίζει να καταπολεμήσει. Κατά την ίδια πηγή, καταμετρήθηκαν οκτώ φόνοι τον Ιανουάριο, 15 τον Φεβρουάριο, 22 τον Μάρτιο και ένας από την 1η Απριλίου. Το 2017 δολοφονήθηκαν 134 άνθρωποι στο Λονδίνο, από τους οποίους οι 80 υπέκυψαν στα τραύματα που υπέστησαν κατά τη διάρκεια επιθέσεων με μαχαίρια. Στον αριθμό αυτό συμπεριλαμβάνονται θύματα τρομοκρατικών ενεργειών. Ο αριθμός των ανθρωποκτονιών έχει αυξηθεί κατά 40% στη βρετανική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών.

Στον αντίποδα, στη Νέα Υόρκη καταγράφεται μείωση των φόνων κατά 87% από το 1990. Μεταξύ του Απριλίου του 2016 και του Μαρτίου του 2017, η λονδρέζικη αστυνομία κατέγραψε περίπου 12.100 επιθέσεις με μαχαίρια στην πόλη, στις οποίες τραυματίστηκαν πάνω από 4.400 άνθρωποι. Αυτοί οι αριθμοί είναι οι υψηλότεροι της τελευταίας πενταετίας. Οι περισσότερες επιθέσεις δεν έχουν σχέση με το οργανωμένο έγκλημα, αλλά είναι ενέργειες μεμονωμένων ανθρώπων, που έχουν μαζί τους μαχαίρι για να νιώθουν ασφαλείς, ή επειδή αυτό θέλει το τρέχον πρότυπο εφηβικής συμπεριφοράς. Το φαινόμενο είναι διαδεδομένο ιδίως μεταξύ των ανηλίκων: όλο και περισσότεροι έφηβοι πλέον έχουν πάνω τους μαχαίρι.Σχετικές ειδήσεις