ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές Ουγγαρία: O Όρμπαν ευχαριστεί τους ψηφοφόρους μετά την «ιστορική» νίκη του Fidesz

Εκλογές Ουγγαρία: O Όρμπαν ευχαριστεί τους ψηφοφόρους μετά την «ιστορική» νίκη του Fidesz

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν έκανε λόγο για μια «ιστορική νίκη» της παράταξής του στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, στις οποίες ο ίδιος εξασφάλισε τρίτη συναπτή θητεία την πρωθυπουργία, και το κόμμα του, το Fidesz, πλειοψηφία δύο τρίτων στο κοινοβούλιο.

«Νικήσαμε», είπε ο Όρμπαν στο πλήθος των οπαδών του που τον επευφημούσε. «Η Ουγγαρία κατήγαγε μια μεγάλη, ιστορική νίκη», πρόσθεσε και συμπλήρωσε πως «η υψηλή συμμετοχή δεν αφήνει καμία αμφιβολία», ευχαριστώντας τους ψηφοφόρους.

«Αγαπητοί φίλοι, αφήνουμε μια μεγάλη μάχη πίσω μας, εξασφαλίσαμε μια ιστορική νίκη, έχουμε μια ευκαιρία, δημιουργήσαμε μια ευκαιρία να υπερασπίσουμε την Ουγγαρία», επέμεινε ο δεξιός εθνικιστής πολιτικός, κυρίαρχος του σύγχρονου ουγγρικού πολιτικού σκηνικού.

Το Fidesz πήρε όπως αναμενόταν, καθαρή νίκη στις βουλευτικές εκλογές και θα καταλάβει 133 έδρες επί συνόλου 199 στο κοινοβούλιο της χώρας κατά τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, με το 85% των εκλογικών τμημάτων να έχει ενσωματωθεί, όπως αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της εθνικής εκλογικής επιτροπής.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων