ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη: Η Γαλλία δίνει στη δημοσιότητα αποδείξεις για τη χρήση χημικών στη Συρία (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Φρίκη: Η Γαλλία δίνει στη δημοσιότητα αποδείξεις για τη χρήση χημικών στη Συρία (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Πόλεμος Συρία | Χημικά όπλα: «Καταπέλτης» για το καθεστώς του Σύρου ηγέτη Μπασάρ αλ – Άσαντ είναι το έγγραφο του γαλλικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που δόθηκε το Σάββατο (14/04/2018) στη δημοσιότητα και αποδεικνύει με μια σειρά σοκαριστικών φωτογραφιών πώς επλήγη ο άμαχος πληθυσμός στην Ντούμα από χημικά όπλα.

Οι εικόνες προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό και περιλαμβάνονται σε μια έκθεση με αποχαρακτηρισμένες τεχνικές αναλύσεις, οι οποίες προέρχονται από τις μυστικές υπηρεσίες. Το έγγραφο είναι γνήσιο, καθώς δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα του γαλλικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Διαβάστε αναλυτικά το έγγραφο σε μορφή PDF, κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Η έκθεση υπό τον τίτλο: «Εθνική Αξιολόγηση – Χημική επίθεση της 7ης Απριλίου 2018 (Ντούμα, Ανατολική Γκούτα, Συρία) – Παράνομο πρόγραμμα χημικών της Συρίας», δίνει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες σχετικά με το τι συνέβη το Μεγάλο Σάββατο στην Γκούτα.

«Πολλές θανατηφόρες χημικές επιθέσεις σημειώθηκαν στην πόλη της Ντούμα αργά το απόγευμα της 7ης Απριλίου του 2018 και εκτιμούμε με μεγάλη βεβαιότητα πως εκτελέστηκαν από το συριακό καθεστώς», γράφει ο συντάκτης της έκθεσης στην πρώτη παράγραφο του εγγράφου.

Δείτε πιο κάτω στη photo gallery του Newsbomb.gr συγκλονιστικές φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι εικόνες που ακολουθούν είναι πολύ σκληρές και για το λόγο αυτό καλό θα ήταν να απομακρυνθούν τα παιδιά μακριά από την οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού σας τηλεφώνου)

Τα συμπτώματα του «χημικού θανάτου»

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή που γίνεται στο εν λόγω έγγραφο, αναφορικά με τα συμπτώματα που εμφάνισε ο άμαχος πληθυσμός αμέσως μετά την επίθεση με χημικά όπλα στην Γκούτα.

Σύμφωνα, πάντα, με το έγγραφο, τα συμπτώματα αυτά είναι τα εξής:

  • Ασφυξία και δυσκολίες στην αναπνοή
  • Αναφορές για δυνατή μυρωδιά χλωρίου και παρουσία πράσινου καπνού στις περιοχές που επηρεάστηκαν
  • Υπερέκκριση υγρών (κυρίως από το στόμα και την μύτη)
  • Εγκαύματα στο δέρμα και στα μάτια

«Όλα αυτά τα συμπτώματα είναι χαρακτηριστικά μιας επίθεσης με χημικά», υπογραμμίζουν οι συντάκτες του εγγράφου.

Σχετικές ειδήσεις