ΚΟΣΜΟΣ

H BILD ξαναχτυπά: Γιατί οι Γερμανοί δεν θέλουν κούρεμα του ελληνικού χρέους

H BILD ξαναχτυπά: Γιατί οι Γερμανοί δεν θέλουν κούρεμα του ελληνικού χρέους

Ηγερμανική εφημερίδα Bild «ξαναχτύπησε» γράφοντας«Η Ελλάδα θα κοστίσει και πάλι δισεκατομμύρια ευρώ στους Γερμανούς φορολογούμενους», επισημαίνοντας ότι, το τρίτο πακέτο βοήθειας λήγει σε τέσσερις μήνες με το το ελληνικό χρέος να παραμένει στα 330 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Το τρίτο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα (ύψους έως και 86 δισεκατομμύρια ευρώ) τελειώνει σε τέσσερις μήνες: Αλλά και με τον αυστηρό έλεγχο των δημοσιονομικών», αναφέρει το δημοσίευμα φρεσκάροντας τη μνήμη των αναγνωστών της σε ότι αφορά το ύψος του ελληνικού χρέους.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επιθυμεί επίσης να επιτύχουν οι συνεχείς και επίπονες διαπραγματεύσεις με την Αθήνα. Η χώρα πρέπει και θέλει να σταθεί και πάλι μόνη της Πρόβλημα: το ύψος του χρέους!», γράφει η «Bild» και συνεχίζει: «Αυτό υπολογίζεται ακόμη περίπου στα 330 δισεκατομμύρια ευρώ. Όλοι γνωρίζουν, επομένως, ότι οι Έλληνες εξακολουθούν να χρειάζονται μεγάλη ελάφρυνση του χρέους.

Σύμφωνα με την Bild που επικαλείται κύκλους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο διεθνής οργανισμός θέλει το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

«Αυτό προκαλεί αναταραχές στην ομοσπονδιακή βουλή (Bundestag): η Επιτροπή Προϋπολογισμού θέτει το θέμα σήμερα στην ημερήσια διάταξη», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

«Το δίλημμα», σύμφωνα με το δημοσίευμα,«είναι ότι,η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχαν υποσχεθεί στην Bundestag πριν από τρία χρόνια ότι το ΔΝΤ-ως ένας αυστηρός ελεγκτής - θα συμμετείχε στο πρόγραμμα στήριξης της Αθήνας. Ωστόσο,λίγο πριν το τέλος του προγράμματος, δεν το έχει πράξει ακόμη επισήμως. Προαπαιτούμενο για το ΔΝΤ είναι η μεγάλη ελάφρυνση του χρέους», συνεχίζει η γερμανική εφημερίδα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων