ΚΟΣΜΟΣ

Χάος: Ακυρώνονται δεκάδες πτήσεις γνωστής αεροπορικής εταιρείας

Χάος: Ακυρώνονται δεκάδες πτήσεις γνωστής αεροπορικής εταιρείας

Νέα απεργία ανακοίνωσαν σήμερα 26 Απριλίου τα συνδικάτα της μεγάλης αεροπορικής εταιρείας Air France.

Η διασυνδικαλιστική οργάνωση όλων των εργαζομένων της Air France κάλεσε σήμερα 26 Απριλίου σε νέες 24ωρες απεργίες για τους μισθούς στις 3 και τις 4 Μαΐου και στη συνέχεια στις 7 και 8 Μαΐου, ενώ τα συνδικάτα των πιλότων είχαν κάνει χθες παρόμοια ανακοίνωση.

Η απόφαση αυτή ανακοινώνεται την ημέρα που η διεύθυνση της Air France ανοίγει διαβούλευση των εργαζομένων (μέχρι τις 4 Μαΐου) πάνω σ' ένα σχέδιο πολυετούς μισθολογικής συμφωνίας, το οποίο απορρίπτει η διασυνδικαλιστική οργάνωση.

«Αυτό το σχέδιο, που έχει στόχο να καθορίσει ήδη από σήμερα την πορεία των μισθών για τα τρία επόμενα χρόνια, δεν αποτελεί απάντηση στην τρέχουσα σύγκρουση, ο στόχος της οποίας είναι να λήξουν τα επτά χρόνια παγώματος των μισθών μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

«Για να τελειώσει μια σύγκρουση, πρέπει να συμφωνήσουμε, συνεπώς πρέπει να διαπραγματευθούμε», προσθέτουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των πιλότων (SNPL, Spaf, Alter), των αεροσυνοδών και των φροντιστών (SNPNC, Unsa-PNC, CFTC, SNGAF) και του προσωπικού εδάφους (CGT, FO και SUD).

Ακόμη κι αν κερδίσει το «ναι», η διεύθυνση της Air France θα πρέπει να πάρει την υπογραφή της πλειοψηφίας των συνδικάτων για να μπορέσει να εφαρμόσει την πολυετή μισθολογική συμφωνία που προτείνει.

Αυτή προβλέπει γενική αύξηση των μισθών 2% το 2018 και στη συνέχεια επιπλέον αύξηση 5% για την περίοδο 2019-2021 ανάλογα με τα αποτελέσματα της επιχείρησης. Προβλέπονται επίσης ατομικές αυξήσεις για το προσωπικό εδάφους.

Η διασυνδικαλιστική ζητάει αύξηση 5,1% από φέτος για να αντισταθμισθεί η απώλεια αγοραστικής δύναμης που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με την ίδια, μετά την τελευταία γενική αύξηση που δόθηκε το 2011.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις