ΚΟΣΜΟΣ

Νέες πλημμύρες απειλούν την Μπανγκόκ

Νέες πλημμύρες απειλούν την Μπανγκόκ

Αργία πέντε ημερών κήρυξαν οι αρχές της Ταϋλάνδης προκειμένου να επιτρέψουν στους κατοίκους της Μπανγκόκ να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα ενόψει των νέων πλημμυρών.



Οι κάτοικοι βόρειων περιοχών της Μπανγκόκ, μερικές από τις οποίες έχουν καλυφθεί κατά 90% από νερό, ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να εκκενώσουν άμεσα τα σπίτια τους. Χιλιάδες άτομα επιχειρούν να διαφύγουν με λεωφορεία και τρένα, ενώ γεμάτοι είναι και οι δρόμοι της πόλης.

Η αργία θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα και ισχύει σε 20 περιοχές που έχουν επηρεαστεί από την καταστροφή.

Η πρωθυπουργός της Ταϋλάνδης προειδοποίησε ότι ορισμένες περιοχές της Μπανγκόκ μπορεί να είναι πλημμυρισμένες για «έως και έναν μήνα» και ότι το κέντρο της πρωτεύουσας έχει μία στις δύο πιθανότητες να πλημμυρίσει εντελώς.

Εξέφρασε επίσης το φόβο ότι τα φράγματα δεν θα καταφέρουν να συγκρατήσουν την τεράστια ποσότητα νερού που έχει πλημμυρίσει το βόρειο τμήμα για εβδομάδες.

Ήδη έχουν αρχίσει να υπάρχουν ελλείψεις πόσιμου νερού στην πρωτεύουσα ενώ πολλά καταστήματα διανέμουν ρύζι και αυγά σε απεγνωσμένους κατοίκους.

Περισσότεροι από 360 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια των χειρότερων πλημμυρών της Ταϊλάνδης τα τελευταία 50 χρόνια.