ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο Βέλγιο: Πυροβολισμοί σε σταθμό του μετρό στις Βρυξέλλες (Pics+Vids)

Συναγερμός στο Βέλγιο: Πυροβολισμοί σε σταθμό του μετρό στις Βρυξέλλες (Pics+Vids)

Πανικός επικράτησε στον πιο πολυσύχναστο σταθμό του μετρό του Βελγίου στις Βρυξέλες, όπου σύμφωνα με πληροφορίες αυτόπτων μαρτύρων ακούστηκαν δυνατοί ήχοι που έμοιαζαν σαν έκρηξη και στη συνέχεια κραυγές πανικού καθώς εκατοντάδες κόσμου εγκατέλειπαν το σημείο τρέχοντας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο σταθμός Gare du midi εκκενώθηκε και στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις συνεπικουρούμενες από αστυνομικά ελικόπτερα.

Όπως έγινε γνωστό λίγες ώρες αργότερα, ο πανικός προκλήθηκε από πυροβολισμούς μέσα στον σταθμό από τουλάχιστον τέσσερα άτομα αγνώστων στοιχείων τα οποία συνεπλάκησαν μεταξύ τους.

Από τους πυροβολισμούς δεν τραυματίστηκε κανείς, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας οι τέσσερις δράστες πρόλαβαν να εγκαταλείψουν τον σταθμό του μετρό πριν την επέμβαση της αστυνομίας και αναζητούνται από τις τοπικές αρχές.

nintchdbpict000404723970 e1525881388457
Οι κάλυκες των σφαιρών περισυλλέχθηκαν και στάλθηκαν στο εργαστήριο για βαλλιστικό έλεγχο, ενώ η αστυνομία αναζητεί τον ύποπτο, πρόσθεσε η εκπρόσωπος. Εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ότι η αστυνομία προσπαθεί να διασταυρώσει πληροφορίες για έναν ή δύο ένοπλους άνδρες στο σταθμό.

Σχετικές ειδήσεις