ΚΟΣΜΟΣ

Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Τραμπ έστειλε «στρατό» αξιωματούχων για τον Κιμ

Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Τραμπ έστειλε «στρατό» αξιωματούχων για τον Κιμ

Ομάδα Αμερικανών αξιωματούχων πέρασε την Κυριακή (27/05) στο έδαφος της Βόρειας Κορέας για συνομιλίες… προετοιμασίας μιας ενδεχόμενης συνάντησης κορυφής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, αναφέρει η Washington Post.

Η αμερικανική εφημερίδα, επικαλούμενη πρόσωπο που γνωρίζει τις διευθετήσεις, αναφέρει μάλιστα πως ο πρώην Αμερικανός πρεσβευτής στη Νότια Κορέα Σουνγκ Κιμ ανακλήθηκε από τη θέση που κατέχει σήμερα στις Φιλιππίνες για να ηγηθεί των προετοιμασιών.

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από μερικές ημέρες αναταραχής και διπλωματικών ακροβασιών, ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Βορειοκορεάτης ηγέτης δήλωσαν χθες Σάββατο πως έχουν στόχο να πραγματοποιήσουν την ιστορική σύνοδο κορυφής όπως είχε αρχικά προγραμματισθεί, στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη.

Συνάντηση στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη

Λίγο αργότερα, η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι αμερικανική αντιπροσωπεία συναντάται με βορειοκορεατική αντιπροσωπεία στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη που χωρίζει τη Νότια από τη Βόρεια Κορέα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνάντησης κορυφής ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Συνεχίζουμε να προετοιμάζουμε μία συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο (των ΗΠΑ) και τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ. «Μία αμερικανική αντιπροσωπεία έχει αυτήν την στιγμή συνομιλίες με Βορειοκορεάτες αξιωματούχους στο Πανμουντζόν», προσθέτει.

Σχετικές ειδήσεις