ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού στη Λιέγη (pics&vids)

Βέλγιο: Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού στη Λιέγη (pics&vids)

Επίθεση Βέλγιο:Πανικός στο κέντρο της Λιέγης - Τέσσερις νεκροί και δύο τραυματίες ο τραγικός απολογισμός - Δείτε εικόνες και βίντεο από το σημείο όπου άνοιξε πυρ ο δράστης

Ένας ένοπλος που φώναζε "Allahu Akbar" («Ο Αλλάχ είναι μεγάλος») πυροβόλησε και σκότωσε δύο αστυνομικούς το πρωί της Τρίτης (29/05), στη λεωφόρο ντ' Αβρουά στο κέντρο της Λιέγης.

Η βελγική εφημερίδα La Libre αναφέρει ότι ο άνδρας άνοιξε πυρ κατά της αστυνομίας στις 10:30 (τοπική ώρα) σε ένα καφέ της πόλης. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς ένα σχολείο της περιοχής (το γυμνάσιο Léonie de Waha) όπου και πήρε όμηρο μια γυναίκα υπάλληλο. Από την αστυνομική επιχείρηση που ακολούθησε ο δράστης έπεσε νεκρός μισή ώρα αργότερα.

Από την ανταλλαγή πυροβολισμών έχασε τη ζωή του κι ένας περαστικός, ο οποίος βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του. Τουλάχιστον δύο άτομα έχουν αναφερθεί ως τραυματίες.

Όλοι οι μαθητές του σχολείου είναι ασφαλείς και υπό αστυνομική προστασία.

Παράλληλα, το rt.com επικαλείται έναν τοπικό εισαγγελέα, ο οποίος ανέφερε ότι ο άνδρας επιτέθηκε στους αστυνομικούς από πίσω με ένα μαχαίρι, πριν πάρει τα όπλα τους και τους πυροβολήσει.

Αυτός είναι ο δράστης

Ένας Βέλγος υπήκοος με το όνομα Benjamin H. φέρεται να είναι ο δράστης της αιματηρής επίθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η γαλλική εφημερίδα "Le Parisien".

Ήταν γεννημένος το 1982 και φέρεται μόλις χθες να είχε βγει από τη φυλακή όπου είχε βρεθεί για μικροκλοπές και να είχε βρει καταφύγιο στο εν λόγω σχολείο.

velgio pyrovolismoi7

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Δείτε βίντεο από το σημείο:

Βίντεο - ντοκουμέντο με τους πυροβολισμούς

Εικόνες από το σημείο δείχνουν κονβόι από ασθενοφόρα να φεύγουν από τη λεωφόρο ντ' Αβρουά.

Όλα τα ενδεχόμενα, μεταξύ αυτών και της τρομοκρατικής ενέργειας, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των βελγικών Αρχών.

Όπως σημειώνει το rt.com, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της χώρας έχει αναλάβει την υπόθεση, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιαν Γιαμπόν.

Η Λιέγη, μια βιομηχανική πόλη κοντά στα σύνορα του Βελγίου με τη Γερμανία, είχε συγκλονιστεί το 2011 από την επίθεση ενός ένοπλου, ο οποίος σκότωσε τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 100 πριν αυτοκτονήσει.

Το Βέλγιο είναι σε κατάσταση υψηλού συναγερμού από τότε που ένας πυρήνας του Ισλαμικού Κράτους που είχε βάση της Βρυξέλλες, ενεπλάκη στις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι το 215 και τις Βρυξέλλες το 2016.

Πηγή πληροφοριών, φωτογραφιών, βίντεο: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Reuters, RT, Twitter, Facebook

Διαβάστε επίσης:

Απεργία: «Παραλύει» η χώρα την Τετάρτη - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - Ποιοι απεργούν

Τραγωδία: Αυτοκτόνησε γιος γιατρού – Τον βρήκε νεκρό η μητέρα του





Σχετικές ειδήσεις