ΚΟΣΜΟΣ

Σομαλία: Νεκρά 12 μέλη της Σεμπάμπ σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή

Σομαλία: Νεκρά 12 μέλη της Σεμπάμπ σε αμερικανική αεροπορική επιδρομή

Δώδεκα μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Σεμπάμπ σκοτώθηκαν την Πέμπτη (31/5) σε αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσαν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στο πλαίσιο των επιχειρήσεών τους εναντίον των ανταρτών στη Σομαλία, γνωστοποίησε την Παρασκευή(1/6) το διοικητήριο του αμερικανικού στρατού που είναι αρμόδιο για την Αφρική (USAFRICOM).

Το πλήγμα σημειώθηκε περίπου πενήντα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μογκαντίσου, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, χωρίς να υπεισέλθουν σε περισσότερες λεπτομέρειες για την επιχείρηση.

Ουδείς άμαχος σκοτώθηκε, διαβεβαίωσαν.

«Τα αμερικανικά στρατεύματα θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν όλα τα μέτρα που έχουν εξουσιοδοτηθεί και θεωρούν προσήκοντα για να προστατεύουν τους αμερικανούς πολίτες και να εξουδετερώνουν τις τρομοκρατικές απειλές», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Αυτή είναι η ενδέκατη αεροπορική επιδρομή από την αρχή της χρονιάς εναντίον μελών της οργάνωσης Σεμπάμπ, η οποία προσπαθεί από το 2007 να ανατρέψει τη σομαλική κυβέρνηση, η οποία υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα. Μέλη της οργάνωσης διαπράττουν συχνά επιθέσεις με οχήματα παγιδευμένα με εκρηκτικά εναντίον στρατιωτικών, κυβερνητικών και πολιτικών στόχων.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις