Αυτοψία Newsbomb.gr: Κίνηση στην Αθήνα - Πώς τα τουριστικά λεωφορεία επιδεινώνουν το πρόβλημα (pics)

Η κίνηση στην Αθήνα είναι ένα χρόνιο…

«Πρεμιέρα» Τσίπρα στο υπουργείο Εξωτερικών: Στο επίκεντρο το casus belli της Άγκυρας

Την πρώτη του σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών…

Υπουργείο Εξωτερικών Τουρκίας: Υπενθυμίσαμε στον Έλληνα πρέσβη το casus belli

"Στον Έλληνα Πρέσβη υπενθύμισαν την απόφαση της…

Παναθηναϊκός: «Να γίνει πράξη η επιθυμία των δύο συλλόγων»

Με ανακοίνωσή του ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, καλεί…

Η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε στο 18ο PHARMA Point: «Η φαρμακευτική φροντίδα στο προσκήνιο»

Πολύμορφη παρουσία είχαν οι εταιρείες του Ομίλου…

Ερντογάν: 200.000 πολίτες έχουν επιστρέψει σε περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από Τούρκους

Ερντογάν: 200.000 πολίτες έχουν επιστρέψει σε περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από Τούρκους

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τρίτη (5/6) ότι 200.000 Σύροι επέστρεψαν σε βόρειες περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από τουρκικές δυνάμεις, έπειτα από την κριτική που δέχθηκε από αντιπάλους του στις εκλογές για τα εκατομμύρια προσφύγων που βρίσκονται στην Τουρκία.

Περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες που δραπέτευσαν από τον πόλεμο στη χώρα τους, ζουν στην Τουρκία, και κάποιοι Τούρκοι θεωρούν την παρουσία τους ως οικονομική επιβάρυνση και απειλή για τις θέσεις εργασίας.

Η παρουσία των προσφύγων αποτελεί ζήτημα αντιπαράθεσης στις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές της 24ης Ιουνίου, με τους αντιπάλους του Ερντογάν να τονίζουν ότι θα λάβουν μέτρα για να διασφαλίσουν ότι Σύροι θα επιστρέψουν στη χώρα τους.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι πολλοί πρόσφυγες έχουν ήδη επιστρέψει στις βόρειες συριακές περιοχές της Αφρίν και της Τζαραμπλούς, όπου η Τουρκία έχει εξαπολύσει στρατιωτική επιχείρηση για να εκδιώξει Κούρδους μαχητές και τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

«Έως σήμερα, περίπου 200.000 κάτοικοι από αυτές τις περιοχές έχουν επιστρέψει πίσω στην Τουρκία», είπε ο Ερντογάν σε μια προεκλογική συγκέντρωση στη βορειοδυτική επαρχία Ζονγκουλντάκ στη Μαύρη Θάλασσα. «Και συνεχίζουν να επιστρέφουν. Γιατί; Επειδή είναι η δική τους πατρίδα, ανοίξαμε το δρόμο, επιστρέφουν», τόνισε.

Ο Τούρκος πρόεδρος άνοιξε τα σύνορα της Τουρκίας σε σύρους μετανάστες όταν ξέσπασε ο πόλεμος το 2011. Αλλά η Άγκυρα έκτοτε αντέστρεψε την πολιτική των «ανοιχτών συνόρων», χτίζοντας έναν τοίχο κατά μήκος των 911χλμ συνόρων της με τη Συρία.